Frågestund #2!

Hej hjärtan! Har det super här i Skåne, hyr ett jättefint hus och lever livet ;) Tänkte att jag skulle dra igång en frågestund medan jag är här, så svarar jag på frågorna när jag kommer hem. Fråga på! Och vill ni ha svaren i ett inlägg eller i en video?

bloglovin

Gårdagens look - Sunset at the Beach

Som jag skrev igår så ville jag testa mina nya paletter från Nelly och det var precis vad jag gjorde! Var mest nyfiken på pastell-paletten så jag använde skuggor där ifrån. Blev inspirerad av solnedgången, älskar färgerna! Så varma och fina. Spexade till det hela med långa lösögonfransar också.
 
Produkter:
MUS Hightech Lighter "Platina"
Nelly Beauty Palett "Pastel"
ELF Cream Eyeliner "Black"
Ardell Lösfransar nr. 105 + DUO Lim
 
Deborah Lipstick "Beige Trenchcoat" + Too Faced Lipgloss "This is Pretty"
 
 
bloglovin

2 nya paletter

Hola a todos! Landade hemma hos mamma för ett litet tag sedan efter två veckor hos pappa. Kändes sådär att komma fram till ett regnigt och tråkigt Karlstad, men imorgon drar vi iväg igen! Då är det Skåne som gäller i en vecka. Längtar ♥ Hoppas på bättre väder, även om det inte är vad som utlovas i väderleksrapporterna.
 
När jag kom in i mitt rum låg det ett paket från nelly.com och väntade på sängen, beställde två paletter där ifrån för lääänge sedan, men eftersom jag inte varit här har jag inte fått dom försen nu. Passade på att köpa både Earth Palette och Pastel Palette eftersom de var på rean. Fick betala 90 kr styck! (Fast nu ser jag att de höjt till 97 kr). Riktigt bra pris för 40 skuggor ju. De finns kvar på rean {här} så om ni också är sugna kan ni fortfarande klicka hem dom.
 
 
 
 
 
Kvalitén varierar lite mellan de olika skuggorna men överlag känns dom hitills bra! Ska nog göra en sminkning med pastell-paletten redan ikväll (om jag hinner), vill ni se resultatet imorgon isåfall? :)
 
bloglovin

Amanda testar - Fanzy Lip Tattoos!

Har ni hört talas om Fanzy Lip Tattoos? Sjukt kul idé! Fick chansen att testaFanzy Lip Tattoos från fanzystore.com. Jag vart faktiskt imponerad av hur enkla de var att applicera, man börjar med att klippa till formen (här bör man dock vara nogrann, det är inte lätt att få bort det som hamnar utanför), sen klistrar man på dom på läpparna och baddar med vatten, precis som dom tatueringarna man hade när man var liten. Tattoo:sen lägger sig jämnt och snyggt och de ger bra intensitet.
 
Fanzy Lip Tattoos håller något otroligt bra, lite för bra nästan. Haha, det var ingen vacker syn när jag försökte få bort de där jäklarna från läpparna... Först testade jag med vanlig sminkborttagningsmedel för vattenfast smink, såg inte ens någon skillnad. Började gnugga ordentligt, samma sak, ingen skillnad. Testade sen med olivolja och gnugga med (det står på förpackningen att man inte ska använda oljebaserade produkter ovanpå, så jag tänkte att det borde funka), kunda ana en liten skillnad om jag kollade noga. Det slutade med att jag dränkte tandborsten i olivolja och stog och gnuggade tills jag blev alldeles skinnflådd, haha. Har i och för sig fortfarande lite rester kvar, men nästan allt är borta i alla fall. Haha!
 
Jag skulle nog inte använda dessa till vardags eller ens fest, dock till fräna bilder och på halloween! ;)
 
 
 
Ni finner dessa HÄR. De kostar 49 kr styck och de finns i de varianterna ni ser på bilderna!
bloglovin

Gårdagens look - Erase me

Här kommer bilder på looken jag bar igår - eller ja, jag slängde på mig den sent på kvällen men ändå. Resten av dagen gick åt till att bara ta det lugnt, pratade i telefon med min kära kompanjon Beatrice (LÄS HENNES BLOGG DÅ!!) i timmar, haha. Bea jobbar också på Eloge magazine, ni fattar inte vad galen den tjejen är ♥ Puss bejny.
 
Hur som helst, kör sällan på dessa slarviga sotningar, men åh det är ju galet snyggt! Jag började med att lägga en rosa, skimrig krämskugga, sedan la jag en skimrig taupe-färgad skugga upp till globen och en kolsvart allra närmast fransarna. För att få till den sotiga känslan suddade jag kanterna och skapade även en liten vinge av skuggorna. La dem också under ögat. Så enkelt och snyggt!
 
 
Ögon:
Benefit Creaseless Cream Shadow "r.s.v.p"
Too Faced Naked Eye Palette
MUS Gel Eyeliner
Maybelline Falsies Mascara Waterproof
 
Kinder:
MUS Blush "Carmel"
 
Läppar:
MUS Lipstick "Exit"
L'Oréal Miss Candy Lipgloss "Nude Bonbon"
 
 
Får se vad jag hittar på idag... Ska kanske pallra mig till Nacka Forum en sväng? :)
 
bloglovin

Ett måste i handväskan!

Hej mina vänner! Förlåt förlåt förlåt för min usla uppdatering, trodde att jag skulle ha massor av tid och inspiration till inlägg nu när jag är ledig, men faktum är att jag känner mig totalt oinspirerad och jag spenderar hellre min tid med att njuta av ledigheten och hitta på roliga saker. Får så dåligt samvete för ni är en hel del som ändå kikar in de dagar jag inte uppdaterar... Ska försöka ändra på detta! Kan inte ni snälla komma med förslag på inlägg ni vill se i bloggen? Ni kan ju skriva era önskningar i kommentarsfältet så ska jag försöka bocka av så många jag kan ♥ Appropå kommentarer - FÖRLÅT för att jag är sämst på att svara dom! Ligger efter med 65 kommentarer som jag måste kolla igenom, godkänna och svara på. Haha, varför blir det alltid så? Samlar alla på hög och till slut blir det en hel drös... Men jag ääälskar era kommentarer, dom gör min dag! Så sluta inte :)
 

Nu till ämnet, jag har "upptäckt" den perfekta lösningen när det kommer till att förvara parfym i väskan! Har visserligen vetat om att denna funnits ett bra tag nu, och har velat ha en men inte fått tummen ur för att köpa. Igår när farmor kom hem från kryssningen med hennes tjejer (hihi ♥) hade hon köpt en sån till mig, så himla bra!
 
"Travalo". Såhär ser själva behållaren/flaskan ut. De finns i flera färger. Dessa kostar ca 115 kronor. Förutom att ha i handväskan är det ju toppen att ha med på resan, i handbagaget på flygplanet osv. Läs mer om den här och köp den här.
 
 
Det är superenkelt att överföra parfymen till Taravlon, man bara tar av spray-grejen på sin parfym och pumpar några gånger. Jag är en sån som gillar att gå omkring med en massa saker i väskan, däribland parfym och speciellt nu för att jag använder Beyoncé's Heat Rush, älskar den men den håller inte särskillt bra under dagen. Därför är Travalon perfekt!
bloglovin

Tips för lena ben!

 
Det allra bästa sättet att underlätta rakningen på är såklart att använda BRA raklblad. Tyvärr råkar rakblad vara det absolut tråkigaste som finns att köpa eftersom de alltid är snordyra (om man vill ha bra kvalité). Någon som håller med mig? Men för några dagar sedan tog jag tjuren vid hornen och investerade i ett riktigt bra rakblad. Kör alltid på Gillette's, men på den senaste tiden har jag haft de tre-bladiga. Nu köpte jag den allra nyaste varianten med fem blad som ska vara extra bra för känslig hud. Åh gud vilken skillnad! De glider på huden lätt som bara den och stubben blev betydligt mindre uppenbar efter några dagar än med andra blad. Är jättenöjd med dessa! Ett tips är att alltid köpa raklblad och sånt på ICA (ca 150 kr/3 blad), de är alltid billigare än t.ex. Åhléns (ca 200 kr/3 blad).
 
Andra tips som underlättar rakningen:
Skrubba huden innan (med en kroppsskrubb) och skölj av med varmt vatten för att öppna upp hårsäckarna (närmare rakning).
Använd gärna rakgel, dels ser du var du missat (så du slipper fläckar med stubb) och så blir rakningen mer skonsam.
Raka medhårs på ställen som kan vara extra känsliga, själv är huden på mina knän känsliga så där rakar jag alltid medhårs.
Slöa rakblad kan ge upphov till mer irritation och det är lättare att skära sig i och med att man "drar" mer. Byt ofta!
Torr-raka aldrig, det kan irritera huden något enormt. Ha för vana att alltid använda åtminstone varmt vatten och tvål.
Smörj in huden efteråt för att återfukta och ge ännu lenare ben!
bloglovin

Gårdagens look - Fancy Purple

 
Bas:
Concealer - Maybelline FIT me!
Foundation - MUS Matt Foundation
Puder - Tikei Mineralpuder
Bronzer - Isadora
Blush - MUS "Carmel"
 
Ögon:
Ögonbrynspenna - H&M
Primer - MUS High Tech Lighter "Platina"
Skuggor - Wet n Wild Palett "Lust Desir" + Too Faced Naked Eye Palett
Eyeliner - MUS Gel Eyeliner
Vit Kajal - Isadora "Satin White"
Mascara - Maybelline Falsies Waterproof
Glitter - Viva la Diva
Glitterbas - MUS Mixing Liquid
 
 
Alltså en grej jag inte fattar, hur sjutton gör folk för att se vettiga ut när de blundar på ansiktsbilder? Jag ser bara konstig ut:
 
Tips mottages!
bloglovin

Eloge Magazine ♥

Nu ska jag äntligen få berätta för er vad det är jag sysslat med de senaste 5 månaderna - jag har tillsammans med 8 andra tjejer jobbat fram en ny tidning, Eloge Magazine. Hitills har vi lagt ner otroligt mycket tid och energi på detta och allt känns toppen! Jag blev kontaktad av Helena tidigt i februari och sedan dess har vi jobbat på för att utveckla vår tidning. Hoppas att ni ser fram emot detta lika mycket som jag gör!
 
Eloge magazine är en digital webbtidning som inriktar sig på bloggar. Syftet med denna idé är att uppmärksamma och lyfta fram alla ambitiösa människor som lägger ner mycket tid på att skapa fina och genomtänkta blogginlägg. Det gör vi genom att leverera ett nytt nummer varannan månad med bloggrelaterade intervjuer och reportage men även inspirerande läsning inom mode och skönhet, inredning, DIY, familjeliv, fotografering och recept.

Eloge magazine uppdaterar även hemsidan regelbundet med nya färska bloggtips oavsett vilken plattform bloggen ligger på. Varje vecka har vi en ny Veckans blogg som vi vill hylla lite extra. När du läst klart dina favoritbloggar är du välkommen att besöka vår hemsida för att hitta nya bloggar att följa som ger en guldkant på vardagen.

Eloge magazine startades under 2012 av ett gäng tjejer som varit aktiva i bloggvärlden sedan flera år tillbaka. Vi brinner för att skriva, fotografera och inspirera. Genom att starta denna tidning vill vi uppnå en plats där drivna bloggare får en chans att nå ut till en bred publik och därmed öka sina läsarantal.

Du är hjärtligt välkommen att lämna en kommentar, tips eller önskan på vad tidningen ska innehålla! Kontakta oss på [email protected].
 
Åh det här är så kul och spännande! Kan inte vänta tills första numret kommer ut! Jag kommer alltså ha hand om skönhetssidorna i tidningen. Nu bara måste ni gå in och gilla vår facebook-sida för att hålla er uppdaterade om när första numret kommer. ♥
bloglovin

Recension - Kubiss Fine Eyeliner

Hej kära läsare! Har just kommit hem till pappa efter några dagar i Mora, har haft supermysigt som vanligt och jag har inte hunnit blogga särskillt mycket, hoppas det blir ändring på det nu ;) Som jag skrev i förra inlägget så var jag på Dollarstore häromdagen, utlovade en recension på eyelinern jag köpte så här kommer den!
 
 
Produkten: En vanlig svart dip-liner med ganska tjock pensel. Kostar endast 20 kronor på b.la. Dollarstore (kllicka här för att se vart Dollarstore finns). Även Ullared säljer ju Kubiss, någon som vet andra affärer som har detta märke i sortimentet?
 
Vad jag tycker: För det första är jag inget stort fan av dip-liners, tycker de är klumpiga att måla med. Dessutom har denna en ganska stor pensel. Men för de som är vana dippisar så tror jag den passar jättebra! Eyelinern blir svart och inte grå på, den lägger sig jämnt och fint. Hållbarheten är inte i topp, men den funkar absolut. Med tanke på det otroliga priset så är det en bra eyeliner! Det som drar ner betyget är den klumpiga borsten och hållbarheten.
 
Mitt betyg: 3/5
 
 
PS. Kika in här imorgon, kommer avslöja en liten grej jag hållt på med de senaste månaderna!
bloglovin

I ♥ Billigt

Befinner mig nu i Mora hos kusinerna och som alltid när jag är här måste man ju passa på att svänga in på Dollarstore, en riktigt billig affär, ungefär som Rusta. De har inte jättemycket smink, men en hel del andra skönhetsprodukter och sånt. Sen har de såklart 1000 andra grejer också, men jag tänkte visa er vad jag hittade när jag var där idag.
 
Hårnålar 10 kr, Honung&Vanilj Body Lotion + Body Spray 20 kr, Kubiss Eyeliner 20 kr (recension kommer!), Penslar 10 kr styck.
 
 
Eyelinerpensel, Mascara-/Ögonbrynsborste, Ögonskuggsborste från märket ZTIZ
 
Har en annan borste från ZTIZ som jag köpt på Dollarstore och ääälskar, tänkte köpa en till men tyvärr verkade den inte likadan :(
bloglovin

Godis för läpparna

L'Oréal har kommit ut med en ny serie härliga läppglans - Miss Candy. De kommer i 6 olika nyanser, älskar dom!
 
Från vänster: 702 Candy Pink, 703 Tart Lollipop, 709 Miss Candy, 710 Pink Treat, 711 Nude Bonbon, 712 Dolce Pralina
 
Den här typen av applikator är min favorit, den fördelar läppglansen väldigt bra på läpparna och ger lagomt mycket produkt.
 
Läppglansen ger en hint av färg och blir glossiga på läpparna. Me likey! De håller bra också. De finns i butik nu och kostar 110 kr!
 
Vilken nyans skulle ni vilja testa?
bloglovin

Fixa Beach-looken!

Jag tillhör den grupp av människor som älskar beach-lockar, ni vet såna där man får efter att man badat i saltvatten! På sommaren ser det bara så... slarvigt snyggt ut, haha. Dock är det ju inte varje dag man har tillgång till att bada i havet, så då får man fixa till det på annat sätt, nämligen med saltvattenspray.
 
Jag använder en från Tony&Guy som heter "Beach Curl Spray" som jag sprayar lätt i håret, sedan använder jag händerna och kramar in produkten i topparna, då framhävs lockarna och man har fått en härlig beach-look. DOCK så brukar de flesta saltvattensprayerna ge en ganska klistrig känsla och det blir svårt att borsta ut håret, denna är inget undantag. Men efter en hårtvätt är det inga problem!
 
Den kostar runt 120 kr och luktar sååå gott!
 
FÖRE/EFTER, ni ser vilken sida jag haft i sprayen i va? ;) Haha, överglad tjej också!
bloglovin

Recension - Too Faced Tanning Bed in a Tube

 
Produktbeskrivning: "Säg adjö till solskadad hud tack vare Too Faced Tanning Bed in a Tube! En mirakel-lotion som omedelbart ger dig en bronserad glöd samtidigt som den gradvis ger dig en härligt solkysst hudton, precis som om du kommit tillbaka från en två veckor lång kryssning i Karibien. Den härliga doften av Pina Colada har en härligt upplyftade känsla - detta är helt enkelt en solsemester på tub!"
 
Kostar: ca 250 kr för 177 ml
 
FÖRE/EFTER (1 applicering)
 
Positivt:
+ Ger färg direkt
+ Supersöt förpackning
+ Bra brun färg, inte för orange
+ Lätt att få jämn
 
Negativt:
- Väldigt rinnig
- Inte superbra hållbarhet
- Lite dyr
 
Mitt betyg: 4/5
Tycker det är en bra BUS, men den får inte toppbetyg!
bloglovin

Dagens - Can you turn my power on?

HEJ kära vänner! Idag har jag äntligen fått sommarlov, woho! Har trivs jättebra på cafét, men nu ska jag äntligen hinna njuta lite av sommaren också. Ser verkligen fram emot den! Ska bli så mysigt ♥
 
Idag när jag kom hem hade jag ett sånt sug efter att sminka mig, massor av inspiration har lagras under de senaste veckorna då jag inte riktigt haft orken att göra något extra. På sommaren är det ändå skönast med bara mascara!
 

Primer - Too Faced, Mascara - Maybelline Falsies Waterproof, Geleyeliner - MUS, Svart kajal - Isadora
 
Skuggor:
Ljusrosa (globlinjen) - ELF
Lila (globlinjen + under ögat) - MNY nr 533
Klarblå (globlinjen + under ögat) - MNY 641
Mörkblå (globlinjen + under ögat) - MAC "Plumage"
2 st ljusblå (ögonlocket) - ?
Silvrig (ögonvrån) - FÄRG "Silver Metallic"
Beige skimrig (under brynet) - MNY nr. 115
 
 
BTW Måste bara säga en grej. Jag har börjat testa blogg.se's nya svar-funktion, där jag bara trycker på "svara" vid kommentaren, så kan man se svaret brevid kommentaren. Det ska vara så att svaret dyker upp på eran login på blogg.se, jag HOPPAS verkligen att alla svar kommer fram! Om det har kommit fram så får ni jättegärna hojta till! Jag svarar alltid på kommentarer (de som går att svara på dvs), så om ni inte fått svar men väntar på ett så kan det vara så att det inte visas hos er... Har också 40 kommentarer jag ska gå igenom nu och svara på, förlåt att jag är så seg. Pussisar
bloglovin

Glöm inte solskyddet!

En solig dag som denna är det suuuperviktigt att komma ihåg solskyddet! Tror att många inte tänker på det såvida man verkligen planerar att ligga ute och pressa. Men solen ligger ju på huden hela tiden när man är ute! Så glöm för guds skull inte solskyddet, det är en så oerhört bra livsförsäkring. Och oroa er inte, ni kommer bli bruna ändå ;)
 
Idag testade jag en ny solkräm för ansiktet från ACO, la den innan jag la sminket och den kändes väldigt bra! Nu är det ju svårt att säga om en solkräm fungerar eller inte, men jag litar på att alla som tillåts sälja gör det. Tycker den här var bra då den sjönk in i huden fort och efterlämnade ingen äcklig hinna. Det är jättebra att komplettera hudvårdsrutinen varje dag med en skolskyddskräm om sin vanliga dagkräm inte innehåller SPF.
 
 
 
Här är en jättebra liten filmsnutt som påminner oss om varför det är så viktigt att skydda sig från solens starka strålar!
 
 
Såg denna video på Aidas blogg, tyckte den var himla bra så jag visar er också!
bloglovin

Nytt

Hej kära ni! Jag är helt DÖD! Haha. Om man säger såhär - vi hade rekord i dagskassan idag på cafét, så jag har kämpat på med alla kunder, superkul men nu är jag helt utmattad. Men lite bloggning orkar jag allt med! :) Igår var jag på stan en snabb sväng, fick med två saker hem.
 
Köpte Maybelline's Falsies mascara, har haft den förut och vad jag kommer ihåg så älskade jag den! Lindex har extrapris på den nu också, betalde bara 100 kr. Sen köpte jag också H&M's brynpenna som flera av er har rekommenderat mig att skaffa, så det gjorde jag! Tog den mörkbruna varianten.
 
Tycker färgen är bra och inte för röd! Den kostade bara 30 kronor. Provade idag, gillar den jättemycket! Tips tips!
bloglovin

Dagens look - With a hint of blue

Hej på er ♥:an! Tänkte dela med mig av dagens makeup till er! Hade superbråttom när jag gjorde den, haha, men den vart helt okej. La till lite extra färg under ögat för att piffa till looken, ett välidgt enkelt knep! Har använt detta:
 
Primer - Too Faced Shadow Insurance
Eyeliner - MUS Liquid Eyeliner
Blå skugga - MNY nr. 641
Vit kajal - Isadora Inliner Kajal "Satin White"
Mascara - L´Oréal Volume Million Lashes
 
 
TIPS Använd alltid en bra primer när du lägger skugga under ögonen eftersom det är extra lätt för skuggan att smetas ut under ögonen
 


På läpparna: MUS Lipstick "Baby" + Emite Make Up Lipgloss "Lium"
bloglovin




RSS 2.0
Bejeweled 160 x 600