L'oreal Voluminous Mascara

Var i stort behov av ny mascara så jag sprang in på KICKS och köpte den här.

L'oreal Voluminous 4x heter den och utlovar 4 gånger så fylliga fransar. Jag tog den vattenfasta varianten (varför jag använder vattenfast mascara kan jag gå in på i ett annat inlägg). För ca 120 kronor får du hela 8 ml, en riktigt billig mascara med andra ord.

Det finns även en variant som heter 5x (alltså 5 gånger så fylliga fransar), men den fanns inte i vattenfast.


Den här mascaran gör sig väldigt bra på mina pyttiga små fransar, I like it! Även om mina fransar inte ser så där jätteglamourösa ut med mascaran på så är det nog det närmsta långa & fylliga fransar jag kan komma... Så därför får den 5/5! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
bloglovin

Make Up Stores Face Mist

Tänkte dela med mig av en produkt som jag verkligen gillar, en face mist! En face mist kan du använda både före & efter du sminkat dig, den ger extra återfuktning och fräschar upp lite. Gillar att använda den när man gått runt med sminket några timmar, då sprayar jag bara några gånger ca 20-30 cm från ansiktet. Man får inga droppar i ansiktet, spraypipen fördelar vätskan i tunna små, små droppar över hela ansiktet. Face misten suger också upp puder, så är man pudrig efter att man sminkat sig kan den minska pudrigheten. Doften på den här är jättegod & fräsch!


Den kostar 200 kronor.
bloglovin

Tvätta penslar

Det är superduperviktigt att hålla sina sminkpenslar rena, man vill nog inte ens veta hur mycket bakterier som samlas i dom! Allra bäst är att tvätta dom en gång i veckan (tänk om man orkade det ♥). Tänkte i det här inlägget visa hur jag tvättar mina penslar för att göra dom rena och samtidigt behålla mjukheten.Syntethårspenslar - Syntethårspenslar används oftast till feta produkter (concealer & foundation t.ex.) och för att på ett effektivt sätt få bort fettet är diskmedel en bra lösning. Syntethår är inte lika känsligt som riktigt hår och därför funkar det att använda diskmedel. Det finns dock syntethårspenslar som jag inte tvättar med diskmedel, t.ex. en fluffig & mjuk puderborste från Ecotools. Detta för att jag vill inte riskera att förlora mjukheten i penseln eller torka ut den.
Penslar gjorda av riktigt hår - Eftersom att du aldrig skulle tvätta ditt egna hår med diskmedel bör du behandla dina penslar av riktigt hår på samma sätt, använd shampo! På så sätt riskerar du inte att torka ut dina penslar. Som sagt, funkar såklart till syntethårspenslar också men är inte lika effektiv på att lösa upp fett.

Såhär gör jag:
Jag blöter upp penseln med ljummet vatten, lägger en klick shampo/diskmedel på handryggen och sen geggar jag bara runt penseln där i (var inte för hårdhänt, då kan penseln förlora sin form). Sedan sköljer jag ur penseln och tar balsam om det är en pensel som jag vill ska vara mjuk och följsam. Ta dock inte för mycket balsam, då kan penselstråna tyngas ner och var noga med att skölja ur ordendligt.

Torkning:
Torka alltid penslarna med håret nedåt, annars kommer vattnet leta sig in i penselns fäste och lösa upp limmet. Detta kan vara lite trixigt, men du kan ta en handduk, rulla upp ena kanden och sedan luta penslarna med håret nedåt. Själv har jag hittat en jättebra korg har massa olika storlekar på hålen så det är bara att trycka in penslarna i hålen. Det är såklart bäst för håret på penseln att hänga fritt, så de inte riskeras att bli formade om ni förstår vad jag menar.

Daglig skötsel:
Penslarna du använder till feta produkter (alltså alla produkter som inte är helt torra) är viktigt att tvätta efter varje användning för att undvika spridning av bakterier. Jag använder Spray Cleaner från KICKS varje dag (till höger i bilden), den är toppen! Den utrotar bakterierna i penseln. Det är dock viktigt att tvätta med diskmedel/shampo & vatten emellanåt också!

bloglovin

Hur lägger man en fin eyeliner?

Det jag får mest frågor om måste vara eyeliner! Jag vet, det är skitsvårt att få till en snygg och jämn eyeliner, det tar tid och det krävs mycket övning. Tänkte visa er hur jag gör när jag lägger eyeliner, men jag vill bara tillägga att detta är inte receptet på den perfekta eyelinern, alla måste hitta det som passar bäst för dom. Jag vill också säga att jag verkligen inte är en expert på det här, det här visar bara hur jag gör :) Lägger också in lite småtips i slutet av inlägget.


Jag använder mig av en Cake Eyeliner tillsammans med Mixing Liquid och en Eyelinerpensel. Jag föredrar att använda cakeyeliner eftersom man kan blanda till sin egen eyeliner och själv bestämma hur krämig den ska bli osv. Dessutom kan jag välja om jag vill ha den vattenfast eller ej, Mixing Liquid som ni ser till höger är som en vattenfast vätska, den gör eyeliner vattenfast helt enkelt. Vill jag ha en icke-vattenfast använder jag bara vatten. Jag använder en vanlig eyelinerpensel att applicera med, gillar att man kan komma långt fram på penseln och att den är lagomt mjuk. Alla produkter kommer från Make Up Store.

Men detta sätt att lägga eyeliner på funkar för alla flytande eyeliners så det är bara att ta den du har hemma!


Jag börjar med att doppa penseln i Mixing Liquid (fuskar och doppar direkt i burken hihi) och sedan blandar jag runt penseln i eyelinern, precis som vattenfärg! Jag blandar tills jag får den tjocklek och svärta jag vill ha (testa på handen för att se att den är bra).


Steg 1 - Jag börjar på mitten av ögat och målar försiktigt bak mot ytterdelen av ögat. Tunn linje!


Steg 2 - Fortsätter med små rörelser mot inre ögonvrån. Hur långt fram man vill gå är en smaksak, jag brukar gå nästan ända fram. Jag målar linjen lite tjockare och gör den ännu tjockare ut mot ytterdelen av ögat. Endel gillar att inte gå ändå ut i yttersta ögonvrån, men jag gör det för det passar min ögonform bäst. Om man vill kan man alltså inte gå ända ut, utan börja vinga upp eyelinern lite tidigare (detta lyfter ögat lite).


Steg 3 - Nu till det svåraste: vingen! Är du osäker på i vilken riktning den ska gå, lägg penseln från näsvingen via yttre ögonvrån och upp tills där ögonbrynet slutar. Målar du vingen i den här riktningen kommer du få ett öga som ser piggt och vaket ut :)


Steg 4 - När jag målar vingen brukar jag börja där vingen ska sluta, om ni förstår vad jag menar? Jag målar alltså uppifrån och ner, men det är vad man själv tycker funkar bäst. Måla linjen ner tills där eyeliner slutar i yttre vrån. Tycker du att det är svårt att få till snyggt - börja med en liten vinge och bygg på den allt eftersom.


Steg 5 - "Connecta" hela eyelinern. Fyll alltså i där det ser ut som att eyelinern inte riktigt hänger ihop mellan vingen och linjen vid ögat (titta på skillnaden mellan förra bilden och den här så förstår ni nog hur jag menar). Klart!


Små tips som underlättar!
Sitt gärna vid ett bord så du kan luta armbågen mot något medan du målar, detta gör dig stadig på handen!
Ha eyelinerpenseln i ögats riktning, så att penseln ligger avlång mot ögonlocket, inte rakt på! (haha någon som fattade?)
Var inte rätt för att luta penseln lite mot ögonfransarna, dom ska ändå målas med mascara!
Stressa inte! En fin eyeliner kan inte skyndas fram, det tar sin tid ;)
Använd inte en eyeliner med för hård pensel, det blir mycket svårare att måla då.
För att få eyelinern jämn på båda ögonen, måla dom "samtidigt". Alltså, gör du en grej på ena ögat, gör samma på andra direkt!
Öva, öva, öva!
bloglovin

Tikei's Mineralfoundation

Här kommer äntligen recensionen på Tikei's foundation, har förstått att många är sugna på att veta mer om hur den fungerar. Förbered er på ett lååååååångt inlägg, haha! Eftersom många undrar över Tikeis foundation så ville jag göra ett så utförligt inlägg som möjligt så att ni får svar på alla era frågor! Hoppas det är okej ändå :)Till att börja med så beställde jag ett kit där det ingick 2st 9 grams foundation och en Ultimate Kabukiborste, det kostade 350 kronor. Klicka här för att komma till sidan där du själv kan välja vad du vill ska ingå i kitet, det finns massor att välja mellan! Man fick också med två tester på ögonskuggor vilket var jättekul!

Färgerna jag valde på foundationens var P1 och P2. Om ni går in på deras hemsida och klickar in er på foundations (direktlänk) kommer ni se att det finns massor av färger att välja mellan. Framför varje färg står det antingen "Cool", "Neutral", "Peach" eller "Warm"

Cool - För kalla hudtoner
Peach - För kalla/neutrala hudtoner
Neutral - För neutrala/varma hudtoner
Warm - För varma hudtoner

Alla olika typer av varmhet/kallhet tonen så finns 7 st nyanser och jag tror att alla kan hitta sin rätta nyans! Själv valde jag som sagt Peach i 1 & 2 i och med att jag är lite kall i hudtonen och väldigt ljus. Det som är bra med att beställa detta kitet där 2 st foundations är att om man är osäker på vilken färg som passar bäst kan man alltid blanda 2 st för att få till den rätta färgen. Det finns också små prover att köpa för 10 kr styck!


FÖRE / EFTER

Vad jag tycker om den:
Ja, bilden talar ganska mycket för sig själv! Jag har inte använt något annat än foundationen och som ni ser så täcker den grymt bra. Ska jag vara ärlig har jag tidigare haft svårt för mineralfoundations, har inte hittat någon jag tycker täcker bra och som inte är för glansig. Mineraler har ju en tendens att få huden glansig i och med att det är mycket lyster i dem. Men den här foundationen mattar snarare ner, samtidigt som en fin lyster finns i ansiktet.

Hur jag applicerar den:
Även om jag inte har sådär jättemycket finnar så är jag vääääldigt röd runt näsan & har typ svarta ringar runt ögonen, men foundationen bara trollar bort det! För att få bästa möjliga täckning gör jag såhär: jag häller upp lite foundation i locket av burken, sen "rör" jag om med Ultimake Kabukiborsten där i för att verkligen jobba in pudret i borsten, då är det enklast att lägga foundationen tycker jag. Sen sveper jag runt med borsten i ansiktet, jobbar in den i huden med runda rörelser och trycker ganska hårt men inte för hårt. Tar mer på borsten när jag behöver. När jag lagt foundationen i hela ansiktet tar jag en stor concealer pensel, jobbar in lite foundation i den och sen trycker jag liksom på pudret där jag behöver mer täckning (runt ögon & näsa i mitt fall). Vill du täcka finnar så använd en liten borste så att du kommer åt ordentligt.

Foundationen är väldigt lätt att jobba upp till en mycket hög täckningsgrad så hur bra täckning du får beror mycket på borsten du använder. Använder du en mjuk borste kommer täckningen inte blir lika bra.

Ultimate Kabukiborste:
Superbra kabukiborste! Är precis lagomt hård för den här foundationen men samtidigt mjuk & behaglig mot huden.

Om nyansen jag valde:
När det kommer till nyansen på foundationen så vet jag inte om jag bara hade väldigt tur att hitta den perfekta färgen eller om den helt enkelt sjunker in väldigt bra i huden så att det ser naturligt och fint ut. Peach 1 är den färgen jag använder nu, peach 2 kommer nog bli perfekt även den till våren & sommaren.

Sammanfattning:
För att sammanfatta det hela så kan jag bara säga att jag älskar den! Hade faktiskt inte vågat hoppas på att den skulle vara så bra som alla sa att den var, så därför var den över förväntan. Detta är nu mer den foundation jag använder varje dag. Den känns bra för hyn, det känns som att hyn får andas ordentligt när man har den här foundationen på sig till skillnad från många andra foundations.

Skulle vilja ge ett tips till er torrisar där ute! Lägg foundationen precis efter att du smort in dig i ansiktet för att undvika att huden ser ännu torrare ut. Dessutom blandar sig foundationen med hudkrämen och det gör att den "fäster" bättre och ser finare ut!

Allt jag gillar med den:
Superbra täckning!
Lättarbetad och sjunker in bra i huden
Bra nyanser
Billig
Det går snabbt när man använder den
Ger huden fin lyster utan att vara för glansig
Håller sig matt hela dagen
Snabb leverans

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
5/5 i betyg!

HÄR HITTAR NI TIKEI'S WEBSHOP

(Tikei finns bara att köpa över nätet, men sidan är svensk!)

Vill också bara tillägga att även fast jag älskar den så är inte det en garanti för att du ska tycka samma sak!
Bara så att ingen blir jättebesviken & inte alls tycker den är lika bra :)
bloglovin

Veckorevyn Perfect Blush

Tänkte att eftersom jag prenumererar på Veckorevyn och man alltid får med en liten present när tidningen kommer så kunde jag börja recensera produkterna man får (om det är en skönhetsprodukt vill säga). Det är ju alltid kul att få testa produkterna eftersom de i princip är gratis & toppen för er som inte vill lägga ner halva studiebidraget på smink!

Idag trillade det ner en Veckorevyn i brevlådan (känns som den var sen?) och med fick man ett rouge!


Det första som slog mig var att den var väldigt liten! Haha, söt dock :)


I och med att rouget var såpass litet och hade två olika färger (som jag föredrar att blanda tillsammans) så är det svårt att plocka upp rouget på borsten och samtidigt få färgerna ordentligt blandade... förstår ni vad jag menar? Hur som helst så var det väldigt bra pigment och det la sig fint på kinden! Den rosa är lite väl rosa, men slår man bara av penseln lite innan man lägger det så blir det lättare att lägga.

♥ ♥ ♥ ♥

4/5 i betyg!
bloglovin

FÄRG's Läppglans & Puderskugga

Har nu även testat läppglanset och puderskuggan från FÄRG. Gillar båda starkt!FÄRG Lip Gloss "Angelique"
Som ni kanske kan se hade jag svårt att få till en fin bild på swatchen eftersom jag använde mig av blixt. Angelique är ett riktigt fint läppglans som funkar toppen både till vardags & fest. Man kan bära det ovanpå alla typer av läppstift och läppennor efter som det är så pass skirt, det lägger sig som ett väldigt fint glans över läpparna. Konsistensen är väldigt kladdig och det gör att läppglanset stannar på läpparna längre. Ni hittar läppglansen i flera fina färger på makeupfabriken.se och de kostar 99 kronor.FÄRG Puderskugga "Silver Metallic"
ÄLSKAR denna skuggan, den är så fin! En riktigt högpigmenterad en som lägger sig jämnt och fint på huden. Färgen är riktigt metallic, precis som namnet utlovar, och det passar super till en snygg festsminkning. Dessa puderskuggor finns också i matta varianter, om man gillar det! Ni hittar dem på makeupfabriken.se och de kostar 139 kr.
bloglovin

"Vad är en primer?"

Har fått lite frågor både på mejlen och bland kommentarerna om primers, vad det är, vilka jag rekommenderar och varför det är bra att använda en primer. Därför tänkte jag nu göra ett inlägg om just primer och besvara alla frågor omkring det.

Till att börja med så finns det olika typer av primers. Det finns till ansiktet, ögonen, läpparna, ögonfransarna osv, men de jag tänkte ta upp i det här inlägget är primer till ansikte & ögon då de är de vanligaste och de som jag anser mest relevanta.
Varning för långt inlägg!Primer till ansiktet

Detta är bra att använda om du upplever att sminket försvinner efter några timmar, vilket det ofta gör efter en slitsam dag i skolan eller på jobbet. Vissa primers har också en mattande effekt, de håller alltså huden matt hela dagen. Primern ger också huden en annan finish, huden blir mer porslins-aktig och själv tycker jag att sminket lättare "glider på" ansiktet.
De primers jag testat till ansiktet är de två ni ser på bilden, Smashbox Photo Finish och elf's Mineral Infused Face Primer (som ni ser på bilden). Båda är riktigt bra! Dock skiljer det en hel del i pris. Smashbox kostar ca 400 kronor, älskar verkligen hur den gör huden sametslen och håller sminket på plats hela dagen. Elf's är betydligt billigare, ca 70 kronor. Den här är en stor favorit och jag är väldigt glad över att ha hittat den. Den är absolut jämförbar med Smashbox och jag vågar nästan säga att den är lika bra! Det kanske skiljer lite grann, men eftersom att den är flera hundringar billigare så kör jag hellre på den!
Jag har även provat Lumenes Matifying and Retexturing Primer, gillar den med! Tror den ligger runt hundra kronor. Den är bra på det sättet att den håller huden matt, dock så gör den min redan torra hud ännu torrare. Men jag skulle gissa att den funkar bättre för er med fet hud!Primer till ögonen

Är du trött på att ögonskuggan veckar sig i globlinjen efter en timme? Tycker du att ögonskuggans färger inte alls kommer fram på ögonlocket? Testa en ögonprimer! Själv är jag helt beroende av ögonprimers, det går inte att lägga skugga utan, haha! På något fantastiskt sätt lyckas primern alltid att få skuggan att stanna kvar på ögonen hela dagen lång. Dessutom blir pigmenten otroligt mycket bättre på än primer än på bar hud. Mina två favoriter är Smashbox Photo Finish Lid Primer och Make Up Stores High Tech Lighter (som ni ser på bilden). Skillnaden mellan dessa två är ganska stor. Smashbox är mer en "vanlig" primer och den brukar jag använda till mer neutrala sminkningar, kostar 230 kronor. Den funkar skitbra! MUS High Tech Lighter är som en kräm som man lägger tunt på ögonlocket, den är heeeelt fantastisk! Den tar fram pigmenten i skuggan på ett magiskt sätt, är helt kär i den ♥ Dock så blir inte matta skuggor matta på den här, i och med att den är skimrig så gör den skuggorna skimriga, men ibland kan ju det vara en fördel! Du kan även använda den som highlighter. Den kostar 155 kronor. Jag använder båda två och älskar dom!
Jag har även hört mycket bra saker om Lumenes ögonskuggsprimer, den kostar bara 120 kronor.


Jag hoppas att detta inlägget var till någon hjälp! Har ni fler frågor är det bara att skicka en kommentar eller maila: getgorgeous@hotmail.se
bloglovin

Tutorial - Lila & Turkos

Här kommer en liten tutorial på sminkningen jag hade i lördags! För produktlista, klicka här.

'Steg 1 - Lägg en primer över hela ögonlocket och även lite under. Ta en vit, skimrig skugga och lägg den på den inre tredjedelen av ögat.


Steg 2 - Ta en ljus turkos skugga och lägg den på mitten av ögonlocket.


Steg 3 - Lägg en mörkare turkos skugga i yttre tredjedelen av ögat, inte för högt upp mot brynet, där ska den lila skuggan vara.


Steg 4 - Ta nu en platt, vanlig ögonskuggspensel och plocka upp den lila skuggan. Ta bara lila på ena sidan av penseln! Lägg penseln precis där den turkosa skuggan slutar, men den sidan med lila på uppåt mot ögonbrynet och sudda den uppåt. Vi vill altså inte ha lila ner mot ögonlocket.


Steg 5 - Lägg även lite lila skugga under ögat. På med eyeliner, svart kajal i vattenlinjen och mascara, klart!

bloglovin

FÄRG's 4 Colours Eyeshadow

Var väldigt nyfiken på den här ögonskuggspaletten som jag fick hem från Makeupfabriken då jag älskar färgerna och var väldigt spänd på hur bra pigmenterad skuggorna skulle vara. Så vi startar med den!

Dessa 4färgs-paletter finns i 6 olika varianter, jag fick den med silvriga & svarta  färger som passar toppen till snygga kvälls-maker!


Swatches

Vad tycker jag om skuggorna?
Jag gillar den här paletten starkt! Alla 4 skuggor håller bra kvalité, pigmenteringen är grym och dom är lätta att jobba med!


Gjorde en sminkning där jag använde samtliga skuggor ur paletten, går att få till riktigt fina sotningar med den!

Du hittar alltså paletten på makeupfabriken.se och den kostar 249 kronor.
bloglovin

Dagens

Kände för lite färg idag så lila & turkost fick det bli! Riktigt fina tillsammans tycker jag :)


På kinderna har jag The Body Shops rouge i nr 10!Produktlista
Primer: MUS High Tech Lighter "Platina"
Ögonskuggor: Ur 32p-paletten "Bright" från elf + turkos från Bare Minerals "Azure" + matt vit från paletten "Lust Désir" från Wet n Wild + MAC "White Frost"
Eyeliner: MUS Cake Eyeliner
Kajal: Isadora Inliner Kajal "Indian Black"
Mascara: KIKO Ultra Tech Waterproof
bloglovin

Youtube-tips: Acne Covering Make up

bloglovin

MIYO Kiss Me lipgloss

Då var det dags att testa läppglansen från det nya märket MIYO (mer info finns på deras facebooksida).


I färgerna "Bling" och "Flirt"


Swatches

Gillar verkligen dessa läppglans! Dom är riktigt mjuka och behagliga på läpparna och doften/smaken får mig direkt att tänka på jordgubbsglass. Det rosa och färgstarka läppglanset "Flirt" är lätt att få jämnt och fint samtidigt som det ger läpparna en läcker, rosa färg.

Läppglansen kommer finnas i butik i mars månad och kommer då bara kosta 49 kronor!
bloglovin

Nytt från makeupfabriken.se!Fick hem lite produkter från makeupfabriken.se häromdan, väldigt kul då jag velat testa deras produkter hur länge som helst! Kommer att recensera alla produkter, en eller två i taget. Ser extra mycket fram emot att testa Kabukiborsten & ögonskuggspaletten :) Håll utkik!

Nordic Winter Fair Mineral Powder Foundation
Ögonskuggspalett nr. 4
Läppglans "Angelique"
Ögonskugga i lös puderform "Silver Metallic"
Utbytbar skummgummiapplikator
Kabukiborsten


Skulle vara kul att veta om någon av er testat deras produkter? Vad tyckte ni om dem?
bloglovin

Best of browns

Bruna skuggor kan jag aldrig få nog av! Tycker att bruna färger är dom allra bästa när det kommer till ögonskugga, det går att få till både vardagliga och mer festliga sminkningar. Love it! Här har ni mina favorit-brunisar!


The Body Shop Eye Colour "nr. 10", KIKO Make Up Milano Eyeshadow "nr. 123", MAC Eyeshadow (matte) "Copperplate", Make Up Store Microshadow "Money Talks"


Swatches i ordning efter hur skuggorna ligger på första bilden. Om jag ska välja en absolut favorit så blir det KIKO's! Älskar den, grymt pigmenterat och otroligt fin och användbar brun färg. Dock kan jag inte hitta en svensk webshop man kan köpa den på, mamma köpte den till mig när hon var i Italien. Lite synd, hade gärna velat testa fler ögonskuggor från dem!
bloglovin

MIYO OMG! Single eyeshadows

Dags för att ta en närmare titt på nästa produkt från det nya märket MIYO! Dessa ögonskuggor var jag nog mest nyfiken på av alla produkter och jag har nu testat produkterna så jag kan göra en recension på dem :)


I färgerna "Zero" och "Sugar"

OMG! Eyeshadows kommer i 40 härliga färger, alla olika färger finner ni på deras facebooksida.


Som ni ser så är pigmenten väldigt bra i dessa skuggor, den svarta är matt och passar riktigt bra om man vill göra en sotning. Den vita är väldigt skir och lägger sig som ett fint skimmer på huden, perfekt som highlight! De är lätta att jobba med och även om den svarta inte blir helt kolsvart direkt så kan man verkligen jobba upp den till en riktigt täckande svart.

Testade också att göra en sotning med den svarta färgen och la den vita som highlight under brynet. Definitivt en bra skugga att satsa på om man vill ha bra kvalité för en bra peng!

 

Skuggorna kommer ut i butik i mars månad och kommer att kosta 39 kronor styck.

bloglovin

Translate my blog

Hey u guys! I just wanted to say that it seems like I've gotten some new, foreign readers because this Czech blogger linked me (so nice of her!). She wrote that she didn't understand a word of what i wrote, so I thought that I should get a translition-bar and so I did! I don't even know if it's necessary (if it is, please let me know!), but I thought "why not?". You'll find it in the menu! Anyway, all of you new readers are very welcome to my blog, hope you'll stay! ♥

(Sorry for any bad English)
bloglovin

Låt inte priset lura er!

Ofta när man ska köpa en ny mascara så hittar man en mascara och så tänker man "Oj, bara hundra kronor, billigt! Den tar jag!", men det man ofta inte tänker på är hur mycket mascara som faktiskt finns i tuben/flaskan/vad man nu kallar det.

 Här kan ni se ett väldigt bra exempel. Står man där i butiken och väljer mellan den här från Max Factor och den från Dior så tänker man nog "Oj, Diors är mer än 100 kronor dyrare, jag tar den från Max Factor", men som ni ser så är Diors mascara billigare om man kollar på milliliterpriset. Tänk på det nästa gång ni köper mascara ;)FÖRRESTEN! Vad många ni var igår! Skulle vara kul att veta hur ni hittade hit?
bloglovin

Lyx/Budget - Brun utan solTANCAN Self-Tanning Spray vs. Åhléns Brun Utan Sol


WINNER

Jag gillar personligen Åhléns BUS bättre! Mycket lättare att få jämn då den är i krämform. Jag köpte TanCans som sista utväg innan skolbalen i somras och använde den då bara en gång, dels för att jag tycker att sprayer är mycket svårare att jobba med men också för att hela badrummet blev brunt efter att jag använd den, haha! Men den är absolut bra om man kan hantera spray-bus:er bra! Men till vardags så tycker jag att Åhléns är hur bra som helst och det blir lagomt mycket färg! En annan avgörande faktor är också att TanCans BUS bara räcker till 4 omgångar, Åhléns räcker till mååånga fler än så. Så i den här matchen vinner budget-alternativet Åhléns Brun Utan Sol!

Vilken är eran favorit BUS?
bloglovin

Tutorial - Större ögon

Några ville veta hur man sminkar ögonen så att de ser större ut, så jag tänkte att jag kunde göra en tutorial på det, det är enklast att förklara då :)  Det som är viktigt att tänka på är:

Mörka färger förminskar. Om du t.ex. lägger svart kajal i vattenlinjen ser ögat mindre ut.
Ljusa färger förstorar. Om du istället lägger ljus kajal i vattenlinjen ser ögat större ut.


Steg 1: Grunda med en primer över hela ögonlocket. Lägg sedan en ljus, matt skugga på ögonlocket (det får ögonen att "poppa" ut, alltså se större ut), lägg även ljus skugga inne i ögonvrån (det öppnar upp ögat och får ögonen att se ut som dom sitter längre ifrån varann).


Steg 2: Använd en fluffig pensel till att lägga en mellanbrun skugga i globlinjen. Detta ger ögat mer djup. Om du vill ha ännu mer effekt kan du fejka fram en globlinje som sitter högre upp genom att helt enkelt lägga skuggan lite längre upp. Lägg även lite av den bruna skuggan under ögat.


Steg 3: Sudda in en lite mörkare brun skugga precis i globlinjen för mer djup. Lägg en matt vit skugga under ögonbrynet som highlight.


Steg 4: Måla en eyeliner som inte går hela vägen in mot ögonvrån och vinga ut den för att få illusionen av ett bredare öga. Ta en beige/vit kajal i vattenlinjen och ös på med mascara och sätt dit lösögonfransar (jag har använt 4 st singelfransar). Riktigt långa fransar gör stor skillnad för ögat! Måla även lite mascara på underfransarna.


Done!
bloglovin

MIYO Fluid Foundation & Compact Powder

De första produkterna jag ta en lite närmare titt på av de jag fick hem från det nya märket MIYO är Fresh Face Fluid Foundation och Doll Face Compact Powder. Några av er ville också gärna se mascarorna, men jag vill testa dom lite mer innan jag recenserar!

MIYO står för My Identity Youthfully Original


Doll Face Compact Powder, 59 kronor & Fresh Face Fluid Foundation, 59 kronor

Mitt första intryck av foundationen var att den hade en annorlunda konsistens, den var lite mousse-aktig, ganska torr och matt. Jag la den med en foundationpensel och som ni kan se täckte den väldigt bra:


FÖRE/EFTER Fresh Face Fluid Foundation. Har bara använt foundationen, ingen concealer eller liknande.

PLUS
+ Bra täckning
+ Resultatet blir riktigt matt
+ Lätt att jobba in
+ Den doftar fräscht men inte för mycket
+ Billig!

MINUS
-
Resultatet ser pudrigt ut
- Finns bara i 6 nyanser
- Passar inte bra på torr hyMed Doll Face Compact Powder. Foundationen gav som sagt ett väldigt matt resultat, men jag vill ändå lägga puder på för att huden ska bli silkeslen & för att inte riskera att det blir fläckigt när jag ska lägga solpuder, rouge etc.

PLUS
+ Mattar ner bra
+ Billig
+ Stor och bra spegel med

MINUS
- Puderpuffen som följer med är inte alls bra
- Hade varit bra om det fanns en transparent variant

Produkterna kommer finnas i butik från mars månad!
bloglovin

MIYO

Sitter här och smuttar på en kopp te. Har äntligen tagit mig upp ur sängen, var hemma från skolan både igår och idag för jag känner mig inte alls bra. Så himla tråkigt, finns inget värre än att vara sjuk! Missade också dansen som jag verkligen sett fram emot, inte kul alls :( Men det kom en sak på posten till mig idag som verkligen piggade upp, nämligen lite tester på produkter från ett nytt märke som heter MIYO! Är jättespänd på att testa dessa produkter, "Ett helt nytt kosmetikvarumärke utvecklat för att passa unga, trendiga tjejer." skriver dom själva. Dessa produkter kommer säljas till riktigt bra priser, gå in på MIYO's facebook-sida för att läsa mer om deras produkter. Kommer ut i butik runt Mars månad.


I kitet jag fick så ingick: 2st OMG! Eyeshadows, 2st Kiss Me lipgloss, Doll Face compact powder, Fresh Face Fluid foundation, 2st Nailed it! Nagellack, Super Lash! Mascara & Big Fat Lashes mascara

Jag kommer självklart att gå in mer nogrannt på var och en av produkterna, skulle vilja veta om det är någon/några av dom som ni är extra nyfikna på som ni vill att jag börjar med? Kram!
bloglovin

Foundationtips

Beauty Secret #2: Det allra bästa tipset jag vet för att få till en riktigt snygg bas är att använda en foundationpensel! Det är säkert många av er som redan gör det, men för er som fortfarande inte testat så kan jag tala om att resultatet blir mycket finare än att lägga med fingrar. Och ni som använder svamp: bakterier trivs otroligt bra i svamparna! Men en foundationpensel kan du verkligen få till en hög täckningsgrad eftersom det är lätt att verkligen jobba in foundationen med den. För att använda en pensel till foundation behöver den inte heta "foundationpensel" utan man kan prova en massa andra penslar! T.ex puderborstar, stippleborstar osv.

Foundationpenslar finns i alla möjliga prisklasser!
elf - 15 kr
Lindex - 50 kr
Åhléns - 100 kr
Make Up Store - 300 kr

bloglovin

Vilka färger framhäver blåa ögon?

Eftersom att blå är en kall färg så framhävs den bäst av det motsatta - alltså varma färger!
Allra bäst funkar det med rosa, röda och orangea toner, lite inspo till er:


Källor till ögonbilderna: Bild 1, Bild 2, Bild 3
bloglovin

Fransmarkering

Beauty Secret #1: Tänkte dela med mig av ett litet tips  som jag brukar använda mig av när jag ska lägga eyeliner, nämligen fansmarkering! Franskmarkering är precis vad det låter som: markering av fransarna. Det får fransarna att se fylligare och tätare ut längst in mot roten. Och visst, kanske är det lite överkurs, men har man tid så tillför det faktiskt lite extra till sminkningen!


FÖRE FRANSMARKERING


EFTER FRANSMARKERING

Ser ni skillnaden? Gillar som sagt att använda detta när jag lägger eyeliner, då ser eyelinern mycket fylligare ut, utan att man behöver göra den tjockare. Eyelinern blir mer enhetlig! Så därför är det även bra om man vill göra en sotning, för då slipper man mellanrummet mellan ögonlock & ögonvita.


Såhär gör du: Du kan använda en svart kajalpenna, men jag föredrar mascara eftersom att det håller mycket bättre + att det inte smetar av sig på nedre vattenlinjen. Använd en liten pensel och ta mascara från mascaraborsten, håll upp ögonlocket och måla i den övre vattenlinjen. Ta det förstiktigt så att du inte får tårar i ögonen, håll sedan upp ögonlocket en liten stund så att mascaran kan torka till lite grann, sen är det klart!
bloglovin

Dagens
Hann bara ta en enda ögon-bild innan kameran tog slut på batteri, förlåt för kvalitén!

Ansikte:
Tikei Mineral Foundation P1
Isadora Bronzing Powder
The Body Shop Rouge nr 10

Ögon:
MUS Tri Brow Color (ögonbryn)
Smashbox Photo Finish Lid Primer
Benefit powder shadow "Accent"
MAC Eyeshadow "Copperplate"
MUS Cake Eyeliner
Benefit Bad Gal Lash + Kiko High Tech Mascara

Läppar:
MUS Lippencil "Soft"
bloglovin

ELF-inlägget

Tänkte äntligen sätta mig ner och skriva ett inlägg som bara handlar om elf! Har som sagt fått en del frågor om deras produkter, beställning, frakt osv. så jag tänkte nu ta upp allt sammans, så ni som vill veta - fortsätt läsa!


Beställning gör du på den svenska sidan, alltså eyeslipsface.se, då kommer priserna i SEK upp.
Frakten låg på 40-50 kronor, om jag inte minns helt fel, vilket kanske låter lite saftigt men med tanke på hur billiga produkterna är och att de faktiskt fraktas från England så är det helt okej!
Leveranstiden var för mig en dryg vecka.

Elf har tre "serier"
Den vanliga - Den allra billigaste där typ allt kostar 15 kronor. Det är dom du kommer till om du direkt går in på "face","lips"osv-flikarna.
Mineral - Många av produkterna ligger runt 35 kronor.
Studio - Ungefär samma priser som Mineral-serien.

Tänkte visa de få produkter jag har och berätta min åsikt om dom."Powder Brush" - Från deras Studio-serie så har jag denna puderborste som jag verkligen älskar! Använder den mest till foundation men den fungerar utmärkt till rouge, solpuder och vanligt puder! Ett riktigt bra köp, penseln tät och det gör att det går att få till väldigt hög täcknignsgrad med foundation. 35 kronor.


"Stipple Brush" - Kommer också från Studio-serien. Den här borsten är helt okej, hade önskat att den var lite tätare, men helt okej. Kan användas till samma saker som "Powder Brush" och fungerar på samma sätt, men ska jag vara ärligt använder jag aldrig den här då jag tycker att "Powder Brush" är mycket bättre. Så för mig var denna ett onödigt köp, men du kanske kommer gilla den? 35 kronor.


"Concealer Brush" - Ytterligare en pensel från Studio-serien som jag gillar starkt! En riktigt bra concealer pensel som är lagomt hård. Hade önskar att den inte vore så bred, men det gör inte så mycket. Hade också varit kul om den fanns i olika storlekar! Men annars, grym! 35 kronor.


"Foundation Brush" - Antagligen den billigaste foundationpenseln du någonsin kommer få tag på. Den är från elf's vanliga seire, helt okej men inte mer än så. Tycker att den känns lite väl spröd och hård, inte så följsam som man vill att en foundationpensel ska vara. Dessutom skulle jag vilja ha den lite större. Däremot använder jag denna till att lägga ansiktsmask, vilket funkar toppen! 15 kronor.


"Blending Eye Brush" - Från deras vanliga serie. Den kallar sig en blending brush, men den är alldeles för hård för att sudda med i min åsikt! Därför har jag haft svårt för att hitta vad jag ska använda den till, tycker formen är konstig. Men vill du ge den ett försök så har du inte mycket att förlora! 15 kronor.


"Eye Shadow Brush" - Den här använder jag till att sudda skugga under ögat ibland och till att sudda övergångar mellan två skuggor. Även denna är ganska hård, så det är inte en favorit, men funkar okej! 15 kronor.


"Mineral Booster" - Från deras Mineral-serie. Funkar som ett transparent löspuder, fast det är av mineraler. Ger samma lyster som en mineralfoundation, men inte samma täckning. Ger riktigt fin finish på hyn, men känns lite överkurs ibland. Har färgen "Sheer". 35 kronor.


"Mineral Blush" - Från deras Mineral-seire, jag har färgen "Bliss". Helt otroligt fint rouge, gillar det starkt! Lätt att jobba med och lagomt pigmenterat. 35 kronor.


"Eyeshadow Duo" - Från deras vanliga serie, riktigt grymt pigment i den, jag har färgen Black Licorice. Ett otroligt bra köpt måste jag säga! 15 kronor.


"32pc Eyeshadow Palette" - Jag tror jag har färgen "Bright", men färgerna stämmer inte överrens med de på hemsidan :/ Dom kanske har ändrat eller något? Hur som helst så har jag lite spridda åsikter om den här, vissa skuggor har bra pigmentering medan andra är ganska usla. T.ex dom bruna på översta raden är väldigt dåliga, men de allra starkaste, typ de gröna, rosa & blå är bra! Fast hade jag fått prova skuggorna på handen innan hade jag nog inte köpt den. Den kommer från deras vanliga serie. 65 kronor.


"Make up Mist & Set" - Sist ut har vi den allra sämsat produkten av dom alla. Usch, är inte alls kompis med den här! Anledningen är att den luktar så förskräckligt äckligt, haha! Tror inte att den är det minsta parfymerad, den luktar bara... gammal fisk typ? Naej, denna ska ni inte ens ge ett försök, köp den inte! 25 kronor.

Vill också bara tillägga att jag hade en Mineral Infused Face Primer från deras Studio-serie som jag älskade! En riktigt bra och billig ansiktsprimer som nästan funkade lika bra som Smashbox "Photofinish". Den är dock slut. Kostade 65 kronor.

Jag hoppas verkligen att inlägget var till hjälp! Har ni frågor, var inte rädd för att fråga! :)
bloglovin

Tutorial - lila sminkning

När jag la upp den här sminkningen häromdan var det några av er som ville se en tutorial på den så jag gjorde en liknande igår för att kunna ta kort steg för steg. Tänkte också att jag kunde fortsätta lite på det lila spåret från förra inlägget, hehe. Precis som förra gången använder jag färger ur Wet n Wild-paletten "Lust Désir", men om du inte har den så är det bara att ta liknande skuggor du har hemma :)


Har numrerat skuggorna efter ordningen jag använder dem i.


Steg 1 - Börja med att lägga en primer över hela ögonlocket, upp till ögonbrynen och även lite under ögat. Lägg sedan skugga nummer 1 på den inre tredjedelen av ögonlocket och under ögonbrynet. Lägg sedan skugga nummer 2 på mittre tredjedelen av ögonlocket och sedan skugga nummer 3 på yttre tredjedelen av ögonlocket och lite in mot ögonvrån (ni ser på bilden hur jag menar).


Steg 2 - Använd en fluffig pensel till att sudda ut de skarpa kanterna, denna skuggan ska suddas ganska långt upp mot ögonbrynet.


Steg 3 - Sudda in den 4:e skuggan ungefär på samma ställe som den förra, bara inte lika högt upp. Använd en mjuk pensel för att undvika skarpa kanter. Lägg även denna skuggan under ögat, ungefär till hälften.


Steg 4 - Ta den 5:e och sista skuggan och skugga in på samma sätt som den förra för att få en mer intensiv look. Lägg även lite av denna under ögat.


Steg 5 - På med eyeliner, svart kajal i vattenlinjen och mascara. Klart!

bloglovin

Vilka färger framhäver gröna ögon?

Japp, då var det dags för gröna ögon! Lila framhäver grönt allra mest då de är kontrastfärger till varandra, därför gjorde jag ett litet kollage med lila färger! Gröna ögon passar också i rosa & rostiga färger, så testa dig fram till det du tycker är snyggt! Ska också tillägga att detta är riktlinjer om du vill framhäva din ögonfärg, bara för att du har gröna ögon behöver du ju absolut inte bara använda lila färger!


Källor till ögonbilderna: Bild 1, Bild 2, Bild 3

PS!
Vill bara säga att ni är många som vill veta mer om elfs produkter, hur beställning går till osv. Tänkte fixa ett inlägg som bara handlar om deras produkter, vilka jag själv provat & rekommenderar. Kommer antagligen upp innan helgens slut. Kram!
bloglovin

Tutorial - Diskret till vardags

Här kommer en liten snabb tutorial på sminkningen jag visade er tidigare. Den är superenkel att göra och passar till vardags, men använder man lite mörkare färger funkar den även super som kvällslook! Gjorde denna för att jag ville testa skuggan jag fick med som test från Tikei och jag måste säga att jag älskar färgen! Dock hade jag lite svårt när jag skulle lägga den, tyckte inte den la sig riktigt jämnt och snyggt. Here we go!


Till denna sminkningen behöver du bara två skuggor. Du kan ta i princip vilka färger du vill, huvudsaken är att en är riktigt ljus och den andra lite mörkare. Använde som sagt "Gossip" från Tikei och den ljusaste skuggan ur en palett från Isadora, "Crystal Mavue"


Steg 1 - Börja med att lägga en primer över hela locket, ända upp till ögonbrynet. Lägg sedan den ljusa skuggan på den inre hälften av ögonlocket.


Steg 2 - Packa på den mörkare skuggan på den yttre halvan av ögonlocket. Här kan ni se hur skuggan la sig ojämnt och konstigt, riktigt synd då jag älskar färgen.


Steg 3 - Använd en fluffig pensel för att sudda ut de skarpa linjerna och lägg samma ljusa skugga som förut under brynet.


Steg 4 - På med eyeliner och mascara, klart!

För att se mer produktinfo, kolla inlägget under.
bloglovin

Dagens - diskret till vardags

Godmorgon! Vill bara passa på att börja detta inlägget med att säga TACK! Tusen tack för era fina kommentarer, blir så himla glad av att läsa allt ni skriver! Och till er som kommer med förslag på inlägg - jag suger åt mig alla tips som en svamp, det är toppen att ni kommer med ideer, det ger mig massor av inspiration!

I alla fall. Tänkte visa hur jag ser ut idag, testade en av skuggorna jag fick med som test i paketet jag beställde från Tikei! Älskar färgen på den! Om ni gillar det så kanske det kommer upp en tutorial senare idag, skulle det vara kul? :)

Har använt
MUS High Tech Lighter "Platina"
Ljus, skimmrig skugga från Isadorapalett "Crystal Mavue"
Tikei lösögonskugga "Gossip"
MUS Geleyeliner
Nivea Volume Twist mascara
bloglovin

Dagens!

Såg inte ut såhär idag, men jag sminkade mig lite när jag kom hem! :)Har använt
Cake Eyeliner från MUS
Svart kajal från Isadora
Mascara från Nivea
Ytterfransar från Ardell
Ögonskugga från den här paletten från Wet N Wild, den heter "Lust Désir":


Har använt alla utom den grå imitten av den undre raden
bloglovin

Härliga överraskningar!

Åh, såg att jag hamnat på blogg.se, vad många ni är som hittat in här, så himla kul! :D Hoppas att ni stannar! En annan rolig överraskning låg och väntade på mig i brevlådan när jag kom hem, mina grejer från Tikei hade kommit! Ser verklligen fram emot att testa de här produkterna, man har ju hört så otroligt bra grejer om deras foundation! Fick också med två tester på ögonskuggor, en lila och en gråaktig. Kommer att göra en recension på produkterna när jag testat dom lite mer :) ♥

bloglovin

Just for fun

Kladdade med lite geleyeliner och ovanpå la jag denna lösskuggan från Bare Minerals!
Färgen heter Azure och är helt fantastiskt fin! What do you think?
bloglovin

5 favoriter under 50-lappen

Tänkte självklart blanda både billigare och liite dyrare produkter i den här bloggen. Köper själv nästan aldrig dyrt smink, men för en del kan ju även Make Up Store och den prisklassen kännas lite dyrare så därför tänkte jag blanda in smink som ligger i den allra billigaste prisklassen. Själv älskar blandningen av prisklasser i sminklådan, det allra bästa är ju när man hittar billiga favoriter :) Tänkte att ni kunde få se några av dem nu!


"Powder Brush" från ELF's Studio-serie, 35 kronor. ÄLSKAR denna borsten, den är perfekt till foundationen om man vill få ett så täckande resultat som möjligt. Använder den här varje gång jag lägger foundation, den är riktigt tät och precis lagomt mjuk. Man kan använda den till bland annat foundation, rouge och solpuder! Klicka här för komma till produktsidan.


ELF Eyeshadow Duo i färgen "Black Licorice". Ja, ni ser ju på swatchen vilket otroligt bra pigment det är i den här skuggan! Här har jag ändå bara lagt på lite lätt med fingret, utan något som helst under. Och det bästa av allt: den kostar 15 kronor! Klicka här för att komma till produktsidan.


Näst ut har vi ytterligare en produkt från ELF, ett rouge från deras Mineral Serie i färgen "Bliss", ett riktigt fint rouge med lagomt pigment och detta är en riktigt fin, mjuk färg. Kostar 35 kronor. Klicka här för att komma till produktsidan.


Här har vi en ögonskuggepalett från H&M med bruna och beiga nyanser. Som ni ser till höger så är inte de här skuggorna så jättepigmenterade, men över en riktigt bra primer funkar de alldeles utmärkt! En väldigt bra nybörjarpalett, den enkel att jobba med! Tänkte kanske lägga upp en tutorial där jag använder den här paletten, vore det kul? :) Den heter "Biscotti Dreams" och kostade 50 kronor.


Sist men inte minst har vi ett läppstift från Lumene's Natural Code-serie. Köpte den för 50 kronor, men det verkar tyvärr som ordinariepriset är 70 kronor, är ledsen för det lilla misstaget! Men jag har i alla fall sett att Lindex har haft extrapris på detta flera gånger, så har du tur kanske du kan få den för 50 kronor i alla fall :) Färgen jag har heter "Heather Pink" och till höger ser ni det under ett transparant läppglans.
bloglovin

Hur fyller du i dina ögonbryn?

Fick önskemål om att visa hur jag fyller i mina ögonbryn och självklart ska jag göra det!


Jag använder är ett brynpuder, "Tri Brow Color" från Make Up Store som jag äääälskar, det är nästan lite vaxigt i konsistensen så det sitter väldigt bra. En annan sak som är toppenbra med detta brynpudret är att det inte drar åt rött i färgen. Eftersom jag inte är rödhårig vill jag såklart inte ha röda pigment i min brynfärg, men vissa (ganska många) brynpuder och pennor går mot rött. I alla fall, till den har jag en pensel som också kommer från Make Up Store, nummer 110, som passar perfekt till att fylla i ögonbrynen med. Sen har jag också en Eyebrow Fix från H&M som håller brynen på plats hela dagen!


Som ni ser har jag ganska mörka ögonbryn redan innan och jag vill egentligen inte att de ska bli så mycket mörkare, bara mer definerade och fylliga. Därför använder jag mellanfärgen av brynpudret och borstar i lite lätt i brynen genom att följa min egna ögonbrynsform. Det är så enkelt så jag tyckte det räckte med före- och efterbild :). Om jag har någon mer märkbar glipa någonstans tar jag lite av den mörkaste färgen och fyller i med. Efter det kammar jag i lite Eyebrow Fix och så är det klart!
bloglovin
RSS 2.0
Bejeweled 160 x 600