Tvätta penslar

Det är superduperviktigt att hålla sina sminkpenslar rena, man vill nog inte ens veta hur mycket bakterier som samlas i dom! Allra bäst är att tvätta dom en gång i veckan (tänk om man orkade det ♥). Tänkte i det här inlägget visa hur jag tvättar mina penslar för att göra dom rena och samtidigt behålla mjukheten.



Syntethårspenslar - Syntethårspenslar används oftast till feta produkter (concealer & foundation t.ex.) och för att på ett effektivt sätt få bort fettet är diskmedel en bra lösning. Syntethår är inte lika känsligt som riktigt hår och därför funkar det att använda diskmedel. Det finns dock syntethårspenslar som jag inte tvättar med diskmedel, t.ex. en fluffig & mjuk puderborste från Ecotools. Detta för att jag vill inte riskera att förlora mjukheten i penseln eller torka ut den.
Penslar gjorda av riktigt hår - Eftersom att du aldrig skulle tvätta ditt egna hår med diskmedel bör du behandla dina penslar av riktigt hår på samma sätt, använd shampo! På så sätt riskerar du inte att torka ut dina penslar. Som sagt, funkar såklart till syntethårspenslar också men är inte lika effektiv på att lösa upp fett.

Såhär gör jag:
Jag blöter upp penseln med ljummet vatten, lägger en klick shampo/diskmedel på handryggen och sen geggar jag bara runt penseln där i (var inte för hårdhänt, då kan penseln förlora sin form). Sedan sköljer jag ur penseln och tar balsam om det är en pensel som jag vill ska vara mjuk och följsam. Ta dock inte för mycket balsam, då kan penselstråna tyngas ner och var noga med att skölja ur ordendligt.

Torkning:
Torka alltid penslarna med håret nedåt, annars kommer vattnet leta sig in i penselns fäste och lösa upp limmet. Detta kan vara lite trixigt, men du kan ta en handduk, rulla upp ena kanden och sedan luta penslarna med håret nedåt. Själv har jag hittat en jättebra korg har massa olika storlekar på hålen så det är bara att trycka in penslarna i hålen. Det är såklart bäst för håret på penseln att hänga fritt, så de inte riskeras att bli formade om ni förstår vad jag menar.

Daglig skötsel:
Penslarna du använder till feta produkter (alltså alla produkter som inte är helt torra) är viktigt att tvätta efter varje användning för att undvika spridning av bakterier. Jag använder Spray Cleaner från KICKS varje dag (till höger i bilden), den är toppen! Den utrotar bakterierna i penseln. Det är dock viktigt att tvätta med diskmedel/shampo & vatten emellanåt också!

bloglovin


Kommentarer
Mathilde

Älskar din blogg, allit roligt att klicka in på sidan. =D ha en bra dag.

2012-01-29 @ 13:47:07
URL: http://happyfluffy.blogg.se/
CLARA

bra tips!! :)

2012-01-29 @ 13:50:17
URL: http://writtenbyclara.bloggplatsen.se
Camilla

Tack för alla tips! Även om jag vet om många av dem sen innan är repetition bra. :)

Jag använder schampo på alla mina borstar, använde diskmedel tidigare, men jag vet inte om det var det, men fick alltid mycket finnar när jag använde foundationborsten efter, mycket underligt.



Vart i landet håller du hus förresten? :)



Kan inte du försöka visa hur du gör när du suddar, jag får aldrig till det särskilt bra, eller du kanske har några tips? Vi ser ut att ha liknande form på ögat, inte så jättetydlig ögonglob, men du verkar vara lätt att sminka, jag tycker det är lite svårt, men alla som sminkat mig säger att jag är lättsminkad. ;)

2012-01-29 @ 14:09:50
URL: http://thisiscamilla.blogg.se/
Hanna Söderberg

Du gör alltid så fina och bra inlägg! Älskar din blogg! <3

2012-01-29 @ 16:51:14
URL: http://hannasoderberg.blogg.se/
duomundi

Tack för tipset! Själv brukar jag tvätta med handtvål, inte konstigt att de försötrs haha

2012-01-29 @ 18:04:35
URL: http://duomundi.wordpress.com
Celinas NEW YORK

Hej! Söt blogg du har!



Jag är en modestudent som bor och pluggar i New York. Just nu säljer jag smycken från Marc by Marc Jacobs genom min blogg.



De är alla LIMITED EDITION-smycken så skynda in och beställ innan de tar slut!



Trevlig helg!



Celinas New York

julia

Bra inlägg, ska jag ta en titt närme på!

2012-01-29 @ 23:25:33
URL: http://juliaasjoholm.blogg.se/
Julia

Va gärna med i min tävling :)

http://sabiismydrug.blogg.se/2012/january/tavling-by-me.html

2012-01-30 @ 10:43:22
URL: http://sabiismydrug.blogg.se/
Juliaa

Åh tack snälla :-D

2012-04-26 @ 16:36:56
URL: http://juliaasjoholm.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0
Bejeweled 160 x 600