Recension - Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit Facial Wash

Har under en tid använt mig av Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit Facial Wash, såhär säger Neutrogena själva om produkten:
 
"NEUTROGENA VISIBLY CLEAR® Pink Grapefruit Facial Wash är en uppfriskande ansiktsrengöring för daglig användning för renare och fräschare hud. Med effektiv MICROCLEAR®-teknologi, rengör formulan på djupet för att hjälpa till att motverka finnar och pormaskar. Den uppfriskande gelen rengör huden milt utan att torka ut med en fräsch doft av rosa grapefrukt."
 
Ca 69 kr/200ml
 
Mitt omdömme: Tycker att det är en bra rengöring för det billiga priset! Upplever den dock inte särskillt dryg då man måste använda ganska mycket produkt för att få bort allt smink. Hade också önskat att den skummade sig mer. Den rengör bra, men jag upplever att den inte är lika tuff mot tyngre smink då jag märker skillnad på hur bomullspaden med ansiktsvatten ser, då den fångar upp mer smink när jag haft mer smink på mig. Men den tar trots allt bort även ögonsmink lätt (dock inte vattenfast). Är inte överförtjust i doften, luktar mest rengöringsmedel för mig, men den funkar. Allt som allt - en prisvärd rengöring! Men den kunde varit mer effektiv...
Den får 4/5  av mig! ♥ ♥ ♥ ♥ 
bloglovin

Video - Hur jag lägger min bas!

 
 
Har gjort en video på hur jag lägger min bas sedan tidigare, men jag kände att det var dags att göra en ny eftersom det var ett tag sedan och min basrutin inte alls ser likadan ut nu. Hoppas att ni gillar videon! Kram på er. ♥
bloglovin

Do it yourself - Blotting sheets!

Som jag lovade igår tänkte jag visa hur man kan tillverka egna så kallade blotting sheets som är perfekt att använda för att ta bort det oljiga man kan få i ansiktet. Att man blir oljig är vanligt, speciellt i T-zonen (haka, näsa & panna), men med hjälp av dessa blotting sheets tar man lätt bort oljan genom att dessa suger åt sig den. Läs med om oljig hy & blotting sheets i mitt förra inlägg.
 
Blotting sheets kan vara svåra att få tag i (fick kommentarer igår om att de finns bland annat på Make Up Store, The Body Shop och eyeslipsface.com) och även om man får tag i dom blir det ganska dyrt i längden att köpa. Därför är det ett riktigt bra tips att tillverka egna. Såhär gör du:
 
 
DU BEHÖVER: Silkespapper (finns på hobbyaffärer), sax, visitkortsfodral (eller liknande)
 
STEG 1: Klipp till silkespappren i ca 9x5cm stora bitar.
STEG 2: Lägg i visitkortsfodralet, enkelt att ha med i väskan!
 
Hur använder man dem?
Dutta blotting sheet:et lätt på de områdena du är oljig. Pappret kommer att suga upp oljan och på så sätt ta bort den. Papprena används en gång, sedan slängs dem. Perfekt att använda innan man bättrar på med puder för att slippa igentäppt hud och ett än mer ohållbart resultat.
 
bloglovin

BÄSTA tipset för en mer hållbar bas

Tänkte dela med mig av mitt absolut bästa tips för att få basen att hålla bättre!
 
En av de vanligaste anledningarna till att sminket inte håller bra är att huden på många efter några timmar lätt blir oljig. Även om man inte har en oljig hy i grunden är det vanligt att många blir lite lätt oljiga runt framför allt näsan. Jag är definitivt en av dom och jag har alltid haft svårt att få sminket att hålla bra. Jag har testat många olika primers, jag har pudrat på puder i massor men det tar ju inte bort oljan. Pudrar man puder över det oljiga blir huden mer igentäppt och det kommer inte ta lång tid innan oljan syns igen.
 
Var är då lösningen? Jo, att ta bort oljan såklart! Det kan man göra antingen genom att använda blotting sheets eller blotting powder. Det sistnämnda har jag aldrig testat, så därför tänkte jag prata om blotting sheets. De är tunna små papper som kommer i etui och som man lätt duttar mot det oljiga området och suger upp allt det feta.
 
 
Så alltså, innan du pudrar på mer kompaktpuder för att matta ner - använd blotting sheets! Jag brukar köra blotting sheets och sen pudrar jag ovanpå. Funkar superbra och jag upplever verkligen att sminket håller bättre.
 
Men det finns ett problem; de kan vara lite svåra att få tag i. Har själv inte sett det någonstans på stan (har väl i och för sig inte letat särskilt mycket heller), men de blir ju även dyrt i längden. MEN man kan faktiskt göra egna! Kika in här imorgon så ska jag visa hur!
bloglovin

Veckans fråga - Nätmobbning

Veckans fråga handlar om ett allvarligt ämne som egentligen inte rör huvudämnet i min blogg. Men det rör i princip alla som använder sig av internet; nämligen nätmobbning.
 
Ville prata om detta ämne för att jag senast ikväll blev utsatt för det. Det har hänt innan och det kommer hända igen. De första gångerna jag fick elaka kommentarer gick jag under, jag blev så otroligt ledsen och kände mig så hatad. Trodde att alla som läste min blogg eller kollade på mina youtube-klipp tyckte likadant och att jag aldrig mer skulle våga lägga upp en video eller posta ett inlägg med åsikter. Jag blev så otroligt rädd för det hatet som riktades mot mig och varje gång jag tänkte på den där enstaka lilla kommentarer så gjorde det så ont i mig, som ett knytnävslag i magen. Men efter att jag bloggat och varit aktiv på youtube ett tag har jag liksom lärt mig att ta det där. Men självklart blir jag så otroligt ledsen varje gång en elak kommentar trillar in, inte direkt för att jag tar åt mig, men för att människor kan vara så elaka och onda.
 
 
Idag trillade båda dessa kommentarer från två olika killar in på youtube, på en och samma video. Just youtube är ganska hårt på det här viset, tyvärr finns det en hel del hat. Jag älskar verkligen att både kolla på och göra videos, men när man får eller ser andra få kommentarer som dessa sugs bara energin ut ur en.
 
Kan helt ärligt säga att jag inte tar åt mig det minsta av kommentarerna, jag vet bättre än så. Men varför allt detta hat? Hur kan människor vara så vidrigt elaka? Blir speciellt besviken på dessa två män, som båda verkar befinna sig i 20-åldern och som väljer att lägga sig på en så låg nivå att de går in och kommenterar unga tjejers videos. Är det inte oerhört patetiskt? Vem gör så? Har de ingen medkänsla? Även om inte jag, personligen, tar åt mig så finns det massor av unga tjejer och killar där ute som faktiskt gör det. Nu är jag 17 år och jag känner att jag är stark som person, men hade jag fått en liknande kommentar för 3-4 år sedan är jag inte säker på att jag ens skulle kommit över en sådan grej. Och vet ni vad jag tycker att det värsta är med just dessa kommentarer? Att dom har fått gillningar på dom. För det är på något sätt samma sak som att acceptera och uppmuntra till mobbningen, som om det vore okej. Men det är inte okej, inte någonstans, inte mot någon som helst. Ingen förtjänar att bli mobbad.
 
Och ja, man kan säga att jag gav igen med samma mynt. men jag tycker inte att det är okej att ge sig på någon utan egentlig anledning. Om dom vill spela fult, låt oss spela fult. Visst, jag kanske lägger mig på samma nivå som dom, men i stundens hetta blir det lätt så och jag tycker faktiskt att man ska ge igen om man känner för det.
 
Veckans fråga från mig till dig är - har du någonsin blivit utsatt för nätmobbning? Eller har kanske du varit den som nätmobbat? Skriv och berätta, skulle vara härligt om alla ni som vill (man får självklart vara anonym) delade med er av era berättelser.
 
PS. Jag skriver inte detta inlägg för att få medömkan eller liknande, vill framförallt kunna diskutera det här med er och höra era åsikter, jag hoppas också att det kanske på något litet, litet sätt kan hjälpa någon. Tar som sagt inte åt mig, men många andra gör.
bloglovin

Video - Room tour!

 
 
 
Detta är egentligen inte en skönhetsrelaterad video, men jag gjorde en room tour för min youtubekanal eftersom många där hade frågat efter en och jag tänkte att jag lika gärna kan lägga upp den här med! Så detta är en liten video över mitt rum ♥
bloglovin

Krämhighlighters

 
Tre stycken krämhighlighters som är perfekta att lägga på kindbenet & under ögonbrynet för en liten extra touch! 
 
Från vänster: ELF All Over Color Stick "Spotlight", Make Up Store High Tech Lighter "Platina", Kicks Illuminator
 
Min favorit är den från Kicks då den är minst kladdig, känns bäst på hyn! Dessutom känns den lagomt skimrig och inte too much. 
 
bloglovin

Tips - Förvara penslar

Då & då trillar det in frågor om var jag köpt mina vaser och stenarna jag har i dom som jag använder till att förvara mina sminkpenslar. Tänkte ta allt i ett inlägg så att ni alla kan få lite tips och inspiration till hur ni ska förvara era penslar!
 
 
VAS - Denna vas har jag köpt på GRANIT {länk till lista över butiker}, kan verkligen rekommenderas! En perfekt formad vas som kommer i olika storlekar, den jag har är den minsta. Dessutom är den inte allt för dyr. Den större vasen i bakgrunden köpte jag på Mansion, vet inte om dom fortfarande säljer den, men den var lite dyrare tror jag.
 
STENAR - Vet inte riktigt vad man ska kalla pluttarna i, men vi säger stenar haha! Dessa har jag köpt på Dimoda och de är verkligen toppen att hälla i i vasen så att penslarna står rakt upp. Man köper dem oftast på lösvikt i olika dekorationsbutiker.
bloglovin

Video - Visar mina paletter!

 
 
Här kommer en "liten" video jag spelade in för några dagar sedan där visar alla mina ögonskuggspaletter eftersom många hade efterfrågat en sådan video. Hoppas att ni gillar den! ♥ Och kom jättegärna med förslag på videos jag kan göra!
bloglovin

Första intrycket - MAC Studio Fix Powder Plus Foundation

Testade idag för första gången MAC's Studio Fix som jag länge varit intresserad av men aldrig testat förrän den landade i brevlådan för några dagar sen. Eftersom den kom som ett pressutskick kan jag tyvärr inte rå för färgen jag fick, den är tyvärr alldeles för mörk för mig just nu men kommer nog funka perfekt till sommaren. Ville i alla fall testa den lite idag så jag valde att lägga den som settingpowder över min flytande foundation (tanken är att man även ska kunna använda den för sig som den är, så jag testade den på egen hand för att se hur täckningen var när jag kom hem).
 

Snygg och stilren förpackning (svindålig bildkvalité dock). Nyansen jag har heter NW25 (NW betyder att pudret har en varm/gul underton och 25 är hur ljus/mörk den är). Har inte superbra koll på detta med nyanser på MAC's basprodukter, men ungefär så tror jag det är!
 
Med flytande foundation under FÖRE vs. EFTER.
 
 
Med enbart pudret FÖRE vs. EFTER (usch, oompa loompa-varning *mår dåligt*)
 
Min åsikt om...
Finishen - Gillar det som settingpowder! Även om det är ett ganska tjockt puder tycker jag inte att det blev så pudrigt resultat. Det blev verkligen ett helmatt resultat vilket jag gillar, föredrar man ett mer lystrigt resultat är detta inte det rätta pudret.
Täckningen - Skulle säga att det har medeltäckning. För min del är det inget puder jag kommer använda för sig på vardagar, föredrar mer täckning. Men på sommaren när man vill ha lite lättare bas kommer det nog vara perfekt!
Hållbarheten - Håller inte bättre än något annat puder jag testat, blev oljig runt näsan efter att ha gått runt med det en hel dag.
Priset - 270 kronor för ett puder, lite väl saftigt kan jag tycka...
 
MAC Studio Fix Powder Plus Foundation finns att köpa på www.kicks.se (och över disk såklart) och kostar 270 kronor.
bloglovin

Video - HAUL!

 
 
Spelade in en liten HAUL-video för några dagar sedan, visar vad jag köpte på mellandagsrean bland annat! ♥
bloglovin

Det lilla extra - Brynmarkering

Tänkte börja med en ny liten serie av inlägg här i bloggen som jag kommer att kalla "Det lilla extra" och det kommer att handla om hur man med hjälp av små enkla knep kan addera det där lilla extra till såväl vardagssminkningar som lite mer festliga sminkningar. Hoppas att ni kommer gilla det!
 
 
Idag tänkte jag visa hur man enkelt kan göra sina ögonbryn lite mer markerade och skarpa, tycker själv att det är supersnyggt! På bilden ovan kan man tydligt se att området kring brynet blivit highlightat, snygg eller hur?
 
 
STEG 1: Lägg en ljus (ljusare än din hy) flytande concealer under brynet så nära du kan utan att gå över själv brynet, använd en platt pensel som gör det lättare att få en riktigt snygg skarp linje. STEG 2: Gör samma sak ovanför brynet (valfritt). STEG 3: Blanda ut linjerna med hjälp av fingret, men bara de linjer som inte ligger mot brynet. STEG 4: Om du vill fixera concealern lägg en matt eller skimrig ljus skugga där du la concealern. Du kan även skippa concealer-delen helt om du vill, men då blir inte brynet lika skarpt.
 
FÖRE/EFTER. Jag valde en matt skugga och därför blir highlighten väldigt diskret som ni ser. Kör på med skimmer om du vill ha mer effekt! Detta tycker jag dock är perfekt till vardags. Till fest kan det verkligen vara supersnyggt med en riktigt skimrig skugga.
bloglovin

Veckans fråga - Vilket märke?

Om du bara fick köpa smink från ett enda märke för resten av ditt liv, vilket märke skulle du välja då?

Jag själv skulle välja MAC, inte för att jag testat deras produkter så jättemycket, men de har väldigt stort utbud, många färger på ögonskuggorna, läppstift osv.



bloglovin

Allt för en bättre bas

♥ Börja med ett rent och återfuktat ansikte.
Smörjer du inte in med en fuktkräm innan du lägger sminket torkar det lättare ut huden. Låt också krämen sjunka in innan du fortsätter så sminket inte glider av utan får fäste.

♥ Använd en bra primer.
En primer får sminket att hålla bättre och ger en jämnare applicering. Smashbox Photo Finish, Lumene Mattifying & Retexturizing primer, Too Faced Primed & Poreless och Make Up Store Aqua Cooling Powder är alla ansiktsprimers jag varmt rekommenderar.

♥ Det är viktigt med en bra concealer.
Om man har lite finnar, mörka ringar under ögonen och annat man vill täcka är en bra concealer att rekommendera. Cover All Mix (Viva La Diva har ett jättebra budget-alternativ) har jag skrivit om många gånger förut, men många har den som favorit och den är toppen! Dock så verkar den tyvärr lite uttorkande, men då kan man istället använda flytande concealers, som t.ex. Maybelline FIT Me! som även den är en favorit.

♥ Använd en foundation som är anpassad efter din hudtyp.
T.ex. ska du undvika oljebaserade foundations om du lätt blir fet i huden och är du torr ska du se till att använda en foundation som återfuktar. Tikeis mineralfoundation och Make Up Stores Matt Foundation är mina två favoriter!>

♥ Löspuder eller kompaktpuder?
Jag föredrar löspuder framför kompaktpuder på morgonen. Kompaktpuder är bra att ha med sig i väskan för att bättra på under dagen, men löspuder är bäst! Dock väldigt osmidigt att ha i väskan... Men det ger en väldigt fin finish och mattar ner bra! Kompaktpudret jag gillar mest kommer från Deborah och heter "Newskin Foundation".>

♥ Använd penslar!
Finns både billiga och dyra. Billiga finns på bl.a H&M och Lindex och de lite dyrare hittar du på Make Up Store och MAC. Även Smashbox, Lancôme har ännu lite dyrare. KICKS och Åhlens har något i mellan-prisklassen. T.ex foundationpensel gör att foundationen får ett mycket finare jämnare resultat. Det är också väldigt lätt att jobba in produkterna också! Kan gå in lite mer på just foundationpenslar i ett annat inlägg!
 
bloglovin

Dagens look - The world is turning inside out

Körde på en lite mer dramatisk look idag än vad jag normalt brukar ha. Man får passa på nu när man inte går till skolan, hehe! Har inget emot att ha mer smink i skolan, men det är mest det att tiden inte riktigt räcker till på mornarna... Önskar att jag hade lite mer tid och ork till att sminka mig med skuggor och sådär under vardagarna, så att ni hade fått se mer sminkningar i bloggen. Men men! Såhär ser jag ut idag i alla fall:


 
Ögon:
MUS High Tech Lighter "Platina" (primer)
Nelly.com Pastels Palette (lila)
Too Faced Naked Eye Palette (vit & svart)
Maybelline Gel Eyeliner
Isadora Inliner Kajal "Indian Black"
Mascara från VR
 
Kinder:
Too Faced Chocolate Soleil Bronzer
Elf Studio Blush "Tickled Pink"
 
 
bloglovin

Under mina ögon

En viktig del många glömmer i sin hudvårdsrutin är huden runt ögonen - vissa använder den vanliga ansiktskrämen även där och andra smörjer inte ögonpartiet över huvud taget. Huden runt ögonen är minst lika viktig som resten av huden i ansiktet och bör bli insmord med en kräm speciellt anpassad för just det området. Varför? Jo, för att huden runt ögonen är tunn och känslig och därför är en vanlig ansiktskräm för fet. Smörjer du huden runt ögonen minskar risken för rynkor (de kommer såklart ändå, det kan man inte motverka, men man kan minska dem). Genom att smörja huden håller man den elastisk och mjuk.
 
 
Dessa två produkter använder jag runt ögonen (eller egentligen bara under, är jag jättetorr vid brynbenet tar jag lite där men det är inte ofta, ögonlocken brukar vara bra på att återfukta sig själva). Dessa produkter gillar jag jättemycket!
 
Till vänster: Make Up Store Moisturizing Eye Roll-on - en härligt svalkande roll-on som jag använder för att få bort puffighet och piggna till. Den är inte lika återfuktande som en kräm, men passar perfekt på morgonen bara för att få lite fukt. (255 kr)
Till höger: Lumene Pure Radiance Eye Cream - använder denna på kvällen, älskar den här ögonkrämen verkligen! Den gör inga underverk, men den håller huden återfuktat och är riktigt dryg. (179 kr EXTRAPRIS PÅ KICKS JUST NU: 129 kr)
 
 
TIPS: Använd ringfingret när du arbetar in ögonkrämen i lätta, duttande rörelser, det är det svagaste fingret och därför skonsammast.
bloglovin

Tips för snyggare sotningar!

Hola a todos! Såg att jag var med på ett litet hörn på blogg.se's förstasida igen, kul!
 
Tänkte ge er ett litet tips som kan vara bra att tänka på när man gör sotningar. Jag vet att jag själv tyckte att jag inte alls passade bra i "tyngre" sminkningar när jag började sminka mig lite mer avancerat, tyckte bara att sotningar såg dumt ut på mig! Men sen började jag testa en grej som genast gjorde sminkningarna snyggare...
 
 
... nämligen att gå upp högre med skuggan inne vid ögonvrån. Som jag gjort till vänster brukade jag alltid göra i början, men när jag vågade gå upp lite mer med skuggan mot ögonbrynet i innervrån vart det mycket snyggare! De finns säkert de som passar bättre i den varianten till vänster (t.ex. om man inte har så mycket utrymme mellan ögonlocket och brynet), men jag tycker personligen att många passar väldigt bra i den högra varianten. Gör man som till vänster ser det ofta snyggt ut när man kollar upp, men när man kollar ner ser det inte lika bra ut.
 
Många är nog rädda att gå upp med skuggan för att man tänker att man kommer se ut som en panda, men så länge man inte går för långt upp så tycker jag bara att det blir snyggare.
 
 
Såhär ser den pensel ut som jag använder när jag suddar mer i innevrån, kostade 10 kronor på Dollarstore, haha! Billigt kan vara bra det med. När du ska sudda i innervrån är det viktigt att inte ha en för stor pensel, använder du en liten har du mer kontroll och minskar risken för att gå upp för högt med skuggan.
 
bloglovin

Video - 2012 {Skönhetsfavoriter, filmer, mål mm.}

 
 
Gjorde en liten random video där jag pratar lite om 2012, skönhetsfavoriter, filmer, serier och böcker som jag gillat med mera! ♥
bloglovin

Veckans fråga: Raka armarna?

Tänkte börja med en liten grej som jag kommer kalla "Veckans fråga" där jag (förhoppningsvis) en gång i veckan ställer en fråga till er. Frågan är alltid skönhetsrelaterad och syftet kan vara lite olika, antingen vill jag bara veta vad ni använder för produkter t.ex. och ibland vill jag starta en liten diskussion av frågan. Hoppas att ni vill vara med och bidra med era svar i kommentarsfältet!
 
Veckans fråga:
Hur ställer ni er inför att raka armarna? Nu menar jag inte under armarna, utan PÅ armarna? Har märkt att fler och fler unga tjejer börjat med detta och jag undrar bara varför man i hela friden ska raka sig på armarna? Har vi inte nog ställen att hålla fria från hår, haha? Jag kan absolut förstå att man vill raka armarna om man tycker att dom är jättehåriga (vilket jag tycker att dom kan få vara), men jag har även sett tjejer som knappt har något hår alls men som ändå vill ha bort det. Visst, det är inte så stor skillnad från att raka benen, men vill vi verkligen skapa ännu norm vad gäller hårväxt?
 
Rakar ni era armar? Varför/varför inte?
bloglovin

Dagens look - Swimming in your world is something spiritual

 
I denna sminkning la jag den mörkare färgen både i inner- och yttervrån. När man gör detta blir sminkningen väldigt effektfull, använder man en ännu mörkare färg får man såklart mer effekt. Mitt på locket la jag en riktigt fin skimrig skugga som reflekterar ljuset jättefint, perfekt att använda till en sån här typ av sminkning!
 
Har använt:
MUS High Tech Lighter "Platina" (primer)
Skuggor från Too Faced paletten "Naked Eye"
Mascara från VR
 
Kinder:
KICKS Blush "Must Have"
 
 
bloglovin

Deborah Shine Creator Lipstick

I höstas lanserade Deborah en serie nya läppstift som är transparanta och bara ger en liten hint av färg till läpparna. Tycker om dessa, är inte överförtjust i den lite mer kalla rosa nyansen (nr. 14 Crystal Mauve), men den varma rödare nyansen (nr. 11 Glimmer Tangerine) gillar jag desto mer! Läppstiften känns mjuka och behagliga på läpparna, dessa gillas!

 

"Shine Creator är ett läppstift som ger sofistikerad glans och lyster, samtidigt som det återfuktar läpparna med hjälp av skyddande antioxidanter. Shine Creator lipstick är dessutom packat med mineraler och vitaminer som vitamin B och C, kalium och magnesium, samt olja från granatäpple som ger näring till läpparna. Läppstiftet är även allergivänligt och innehåller solskyddsfaktor 15. Till skillnad från Milano Red, Deborahs klassiska läppstift, är Shine Creator mer transparent och kan liknas vid en perfekt blandning mellan läppstift och gloss. Sofistikerat, välgörande och kyssvänligt! Välj mellan 14 nyanser, alla i en snygg förpackning som sticker ut från mängden!"

 

 

01 Sparkling beige, 02 Shimmery nude, 03 Bright Brick, 05 Radiant Rose, 06 Starlight Pink, 07 Shiny cyclamen, 08 Glowy amaranto, 09 Sheer Fuchsia, 10 Dazzling Coral, 11 Glimmer Tangerine, 12 Luminous Red, 13 Lush Scarlet, 14 Crystal Mauve, 15 Glossy Grape (ej rätt ordning)

 
 
14 Crystal Mauve (tyckte den blev lite väl skimrig och glitter på, syns inte så bra på bilden dock!) och 11 Glimmer Tangerine!
 
Läppstiften kostar ca 110 kr styck och finns bland annat att köpa på nelly.com {direktlänk}!
 
*UPDATE*
Grattis till Matilda som vann Dove-produkterna och grattis till Johanna som vann goodiebagen! Kolla er mail!
bloglovin




RSS 2.0
Bejeweled 160 x 600