Emma S. Facial Mist



Idag var min kusin och jag iväg på en liten shoppingtur, mycket mysigt! Själv shoppade jag nästan inget alls, men jag fick med den här misten från Emma S! Tänkte använda den både som face mist när jag har smink på, men också som ansiktsvatten innan jag smörjer in ansiktet. Produktbeskrivning: "Ett fräscht ansiktsvatten som återfuktar och piggar upp din hy snabbt genom att du sprayar den över ansiktet när huden känns torr." Den kostade ca 130 kronor. Någon av er som testat denna? :) Och vill ni se recension på den när jag testat den ordentligt?
bloglovin

Intervju!

Hej hörrni! Är supertrött, gick upp fem imorse (efter några få timmars sömn) för att åka till Stockholm med klassen, vi har tittat på slottet och riksdagen samt gått runt en massor. Landade hemma hos pappa för någon timme sen, vill bara lägga mig och sova NU! Tänkte först bara tala om att ni kan hitta en intervju med mig på klass.nu, blev intervjuad av Elin för ett tag sedan :) Klicka bilden för att komma in på hemsidan, klicka sedan vidare till intervjun som finns länkad på förstasidan!

bloglovin

Favourite Beauty Channels on Youtube

Det finns få saker jag älskar så mycket som att titta på skönhetsvideor på yotube! Haha, ärligt talat är det typ mitt största intresse, älskar det! Mest för att man blir så otroligt inspirerad av det, tittar alltid på minst en video i sängen innan jag somnar. Tänkte att jag skulle visa er vilka som är några av favorit-gurus:arna/-kanalerna! Alla bilder är tagna från respektives kanal.



Andreaschoice - SERIÖST. Hur vacker är inte den här människan? Hon bjuder alltid på välgjorda och genomtänkta videos.
ArtByJacki - En svensk beauty guru. Vet inte varför, men jag älskar hennes röst! :) Jättemysig att lyssna & titta på.
Ateliermaquillage - På denna kanal hittas videos på massa grymt coola sminkningar, den ena ännu mer häftig än den andra.
Beautycrush - En sockersöt brittisk tjej som ger en härlig blandning av både skönhet och mode.



Dope2111 - Syster till Michelle Phan (också beauty guru), superduktig på look a like-sminkningar, på bilden är hon Angelina Joile, likt va?
DulceCandy87 - Levererar videos om både mode och skönhet. Ni bara måste kolla in hennes closet-tour, GALET mycket kläder!
FleurDeForce - Inte mycket mer att säga än att hon alltid laddar upp sevärda och bra videos om, för det mesta, skönhet.
Hollyannaeree - Så vacker tjej! Älskar att hon är väldigt ärlig om vad hon tycker i sina videos.



Missglamorazzi - Superhärlig tjej med massor av energi! Man blir alltid glad när man tittar på hennes videor.
Pixiwoo - Två otroligt duktiga makeup-artister som man lär sig väldigt mycket av.
Pixi2woo - Massor av sminkvideos fyllda med inspiration till max (hon är tillsammans med pixiwoo's bror)
VintageOrTacky - En superduktig tjej som alltid lyckas få till snygga sminkningar.


Lämna jättegärna en kommentar med dina favorit kanaler på youtube! Vill hitta FLER favoriter :D

bloglovin

Tinted Moisturizer + fråga till er

Häromdagen testade jag en (för mig) ny tinted moisturizer från Dermalogicas ungdomsserie Clean Start som jag fick med en tester på när jag var på ansiktsbehandling för ett tag sedan. Jag kände att jag ville testa den för att jag vill verkligen gilla tinted moisturizers, de är ju perfekta på sommaren i och med att dom är så lätta på huden! Har tidigare testat Garnier's BB Cream (också en liten tester jag fick med i VR), slängde den dirket haha.

Anledningen till att jag "inte gillar" tinted moisturizers är för att dom är just färgade dagkrämer. Därför ger dom ingen täckning utan jämnar bara ut hudtonen lite. Så ja, jag vill helt enkelt ha mer täckning än vad en TM ger mig... Men det betyder ju egentligen inte att jag tycker att dom är dåliga, t.ex. denna från Dermalogica höll ju vad den lovade och jag hade nog gillat den om jag hade bättre hy. Men men... Kommer nog hålla mig till vanlig/mineral foundations!


Här har jag använt TM från Dermalogica... Tog dock lite mineralfoundation över för att jag inte vart riktigt nöjd hehe :)



Nu vill jag jättegärna veta: Vad tycker NI om tinted moisturizers? Är det något ni använder?
bloglovin

Mina smink-måsten i sommar!

Herregud vilken fantastisk vecka det har varit, helt otroligt varmt! Jag fick en kommentar från någon som undrade vad man bör tänka på när man ska sminka sig i värmen så jag tänkte att jag kunde göra ett inlägg om vad jag tycker är nödvändigt i sminkväskan i sommar! :)



Vattenfast mascara - Personligen så använder jag vattenfast året om, men det känns extra viktigt på sommaren då man kanske blir lite svettig eller om man får för sig att ta ett svalkande dopp och vill att mascaran ska sitta kvar.

Ett härligt läppglans - På sommaren är jag mest för vanligt läppbalsam, men då & då kan det vara kul med glossiga läppar.

Färgstarkt läppstift - Det kan vara kul att ha ett riktigt färgstarkt läppstift om man ska på någon härlig sommarfest!

Skimrig ögonskuggspalett - Kan användas både på dagen och på kvällen. Man kan hitta på mycket roligt med en enda palett!

Mineralfoundation - Flytande foundation kan lätt kännas för tjockt och kletigt att smeta på ansiktet på sommaren. Mineralfoundation är perfekt eftersom den låter huden andas och ger även lite extra solskydd och lyster till ansiktet.

Ett lystergivande rouge - Perfekt för att få lite extra färg och skimmer till kinderna.

Ögonskuggsprimer - När det är varmt tenderar sminket att inte hålla lika bra, därför är det nödvändigt med en primer under skuggorna!

Kajalpennor - En svart kajalpenna kan verkligen lyfta en vardaglig sminkning till en mer festlig. Man kan använda den både som eyeliner längs övre fransraden och i vattenlinjen för en mer intensiv look. En vit kajal öppnar upp ögat om man lägger den i vattenlinjen.

Produkterna på bilden: L'oréal Volume Million Lashes Waterproof, Maybelline Lipgloss "Crystal Rocks", H&M Lipstick "Scarlett", Sunkissed 12 Palette, Tikei Mineralfoundation, The Body Shop Baked To Last Blush "Coral", Too Faced Shadow Insurance Primer Candlelight, Isadora Inliner Kajal "Indian Black" & "Satin White"
bloglovin

Sminkvideo



Spelade in en liten video när jag sminkade Emelie häromdagen. Hoppas ni gillar det ♥
Förlåt för att musiken tar slut en bit in i videon, valde en youtube-låt och fattade inte hur man la till två, hehe.
bloglovin

Sunkissed 12 Shimmering Eyeshadows

Häromdagen var jag på Rusta (tror jag varit där typ en gång innan haha) för att titta om dom hade något roligt på sminkhyllan! Hittade mig ett läppglans från Maybelline för 15 kronor som var bra och sedan hittade jag också en palett från Sunkissed, den ser ut såhär:





Älskar färgerna i paletten, alla är superfina och skimrar. Pigmenteringen är helt okej och funkar toppen på en bra primer.


Några swatches. Betalde 40 kronor för den här paletten vilket ger ett snittpris på 3,33 kr/skugga. Om ni gillar färgerna tycker jag ni ska ta en sväng förbi Rusta! :)
bloglovin

Tutorial - Balsminkning

Hej! Är ledsen för att balsminkningen inte kom upp när jag lovade, men nu tänkte jag fixa ihop en tutorial! När är era baler egentligen? Har vissa kanske redan haft den? Hur som helst så funkar ju en sån här sminkning när som helst :) Den är naturlig men ändå lite roligare, skulle antagligen sminkat mig på liknande sätt om jag skulle på bal!


I denna tutorial använder jag färger ur Too Faced paletten "Naked Eyes", en matt vit, en skimrig taupe-brun och en mörkare matt brun.


Jag tänkte också visa er vilka penslar som behövs: en stor, platt basic pensel, en likadan fast i mindre storlek och en mjuk och fluffig att sudda med (min råkar vara snedställt, men det behöver den absolut inte vara! bara den är mjuk och bra att tona ut skuggor med så blir det perfekt).


STEG 1: Lägg en primer över hela ögonlocket (om du vill).
STEG 2: Lägg den matta vita färgen med en platt stor pensel på inre tredjedelen av ögonlocket och under brynet.


STEG 3: Lägg den ljusare bruna färgen på mittre tredjedelen av ögonlocket med den lilla platta penseln (det syns inte så mycket men det kommer hjälpa nästa skugga att få en mjukare och mer tonad övergång).
STEG 4: Ta sedan den mörkaste skuggan och lägg på yttre tredjedelen av ögonlocket med samma pensel som nyss. Gå även in med skuggan mot ögonvrån, men håll dig ovanför ögonlocket, i globlinjen. Ni ser nog på bilden hur jag menar.


STEG 5: Ta lite av den ljusbruna färgen på en fluffig pensel och sudda längs de skarpa kanterna. Genom att använda en färg på penseln kommer det bli mycket lättare att få en snygg övergång. Det minskar också risken för att den mörka skuggan tappar intensiteten.
STEG 6: Lägg den mörka skuggan under ögat med hjälp av den lilla platta penseln. Sudda lite om det behövs.


Som eyeliner använder jag Make Up Store Gel Eyeliner tillsammans med en snedställd penseln. Dock hade jag inte valt en geleyeliner om jag faktiskt skulle på bal eller fest eftersom den inte håller så bra, skulle kört på en vattenfast!


Sen lägger jag också mascara och vit kajal i vattenlinjen. Om du vill bli lite extra fin kan du använda singelfransar (eller vanliga lösfransar) som jag gjort. På högre bilden nedan har jag lagt tre stycken singelfransar, det blir ett naturligt och snyggt resultat!


Valde att göra en eyeliner som varken var för mycket eller för lite, eyelinern avgör ju ganska mycket i sminkningen, vill du ha mer markerade ögon kör du på en starkare eyeliner, vill du ha mindre så tvärtom.


Det färdiga resultatet! När jag tog bilden hade jag gått runt med sminkningen ett tag och varit ute i blåsten så ögonen rann, därför är mascaran/singelfransarna lite ihopklumpade. Matcha gärna med svagt rosa läppar!
bloglovin

Balsminkning - Basen

Hej på er! Tiden för balen börjar närma sig, så därför tänkte jag tipsa er som ska på studentbal, avsultningsbal för 9:an eller kanske någon annan festlig tillställning om hur ni kan sminka er! Så först kommer nu ett inlägg med tips på hur du kan lägga basen. Just så här skulle nog jag välja att ha min bas :)


STEG 1 - Börja med ett återfuktat ansikte och lägg sedan en primer i hela ansiktet. Jag rekommenderar verkligen att använda primer innan man lägger sminket just vid en sån här tillställning - sminket håller mycket bättre! Just den här primern mattar också ner vilket är bra för att hålla huden matt hela kvällen. Lumene Beauty Base Matifying and Retexturizing Primer


STEG 2 - Täck små skavanker som mörka ringar under ögonen, rödhet runt näsa och finnar med en bra concealer. En neutraliserande (läs mer om neutralizers här) concealer är bra på det sättet att man inte behöver använda mycket produkt för att den ska trolla bort dina imperfections och det gör i sin tur att du slipper få ett cakeface. Jag brukar bara använda fingret när jag ska lägga denna. Make Up Store Cover All Mix


STEG 3 - Jämna ut hudtonen med hjälp av en foundation. Jag använder en foundation som inte har jättemycket täckning, mest för att jag vill ha ett naturligt resultat och det vi ville täcka har vi ju redan täckt med concealern. Jag använder en flat-top brush för att jag gillar resultatet man får med en sådan. Tänkt också på att inte välja en foundation med SPF i, för under kvällen kommer det antagligen bli en hel del fotograferande med blixt och blixten på kameran kommer att reflektera skolskyddsfaktorn och göra att du ser superblek ut. Lumene Natural Code Foundation + e.l.f Studio Powder Brush


STEG 4 - För att matta ner och fixera använder jag ett löspuder för att jag tycker att det blir finast resultat då och inte lika pudrigt som med ett kompaktpuder. Jag lägger det med en kabukiborste och duttar försiktigt på pudret för att inte förstöra resten av basen. Make Up Store Loose Powder + ZTIZ Kabukiborste


STEG 5 - Dags för lite färg i ansiktet! Jag lägger först solpudret med en mjuk puderborste (den till höger) i hela ansiktet för att få en solbränd look. Sedan för att göra lite contouring tar jag en smalare puderborste och lägger solpudret under kindbenen, i tinningarna och vid käklinjen. Isadora Bronzing Powder + MAC Brush 129 + Ecotools Powderbrush


STEG 6 - Jag använder ett naturligt rouge för att jag känner mig mest bekväm i det och det lägger jag med en snedställd rougeborste på kindbenen. Maybelline FIT me Blush "Light Peach" + ZTIZ Blusbrush


STEG 7 - För att få lite extra glow i ansiktet lägger jag en highlighter högst upp på kindbenen (syns dock inte så bra i kameran). Make Up Store Wonder Powder "Sinai" + Too Faced Petite Pouf Brush


STEG 8 - Det sista vi ska göra innan vi börjar med ögonsminket är att fylla i ögonbrynen, jag använder en brynskugga eftersom jag redan har ganska mycket bryn, men vill definiera dom lite mer. Make Up Store Tri Brow Color + Make Up Store Brush 110

Imorgon kommer en tutorial upp på en balsminking till ögonen! Nu ska jag svara på era kommentarer, puss!
bloglovin

Videoblogg - Aprilfavoriterna!



Hope you like it ♥
bloglovin

Veckorevyn Bronzer

Är så ledsen för att uppisen vart totaldålig de senaste... veckorna typ? Har kännt mig helt inspirationslös, men jag hoppas att det blir ändring på det :) Spelade nyss in en månadsfavoritervideo i alla fall, den kommer kanske upp imorgon eller på lördag. Det jag tänkte visa er nu är en liten recension på solpudret man fick med i senaste Veckorevyn. I förra numret följde det med ett mineralpudret men jag fick aldrig tummen ur för att testa det så en recension på det vart aldrig av. Hur som helst, här är vad jag tycker om bronzern!





Förpackningen är som vanligt väldigt plastig, men själva pudret är ju fint med en liten sol på. Tyvärr är det riktigt dåligt, allra mest på grund av färgen, den är i princip orange (kolla swatchen under). Vem vill gå omkring och se ut som en apelsin i ansiktet liksom? Dessutom är det ganska pudrigt, men pigmentet är lagomt. Men på grund av färgen kommer jag aldrig använda detta i ansiktet. Så detta numret behöver ni inte köpa bara för att få solpudret, själv tycker jag i alla fall inte att det är något att ha.

♥ ♥ ♥ ♥
1/5

bloglovin




RSS 2.0
Bejeweled 160 x 600