Videoblogg - Månadsfavoriter!



En liten video, hoppas att ni gillar den! ♥
bloglovin

MIYO Nailed it!


Har testat detta lacket från det nya märker MIYO nu, gillar't! Krävs dock 3 lager för att få det riktigt täckande, men de torkar hyffsat snabbt och är lättmålat. Hållbarheten är också helt okej! Dessa lack kostar 39 kronor och finns nu i butik, lista på återförsäljare finns här.


I färgen "Cocktail"
bloglovin

Recension - Deborah Newskin Compact Foundation

Deborah Newskin Compact Foundation är en produkt som funnits med i sortimentet länge, men har nu fått en uppfräschning! Den ser i princip likadan ut som de gamla & finns i samma färger, men formulan på själva produkten är ny. Pudret är berikat med med naturliga leror som innehåller Omega 3 & 6 som skyddar och återfuktar huden. Pudret innehåller nu också vitamin A, C & E som ger näring åt huden. Newskin Compact Foundation har nu också SPF 15, vilket är viktigt att använda varje dag för att skydda huden från solens strålar.


Gillar förpackningen jättemycket, den känns rejäl och inte plastig i handen + att den har en stor och bra spegel. Svampen som följer med är toppen! Har inte testat denna så många gånger av någon anledning, så jag körde på den idag! Konstigt att jag inte använt det mer, gillar det! Jag använder den helst ovanpå foundation, den ger lite extra täckning (inte så mycket att jag skulle använda den bara som den är) och ger en silkeslen finish. Jag använde den på en ganska kladdig foundation som jag vanligtvis måste pudra mycket på för att få helt fixerad. Men med detta puder räckte det att bara svepa över lite. Mycket bra!

Enligt produktbeskrivningen ska man kunna använda den med en våt svamp, men det gillar jag inte alls att göra. Dels blir det inte bra på huden, det blir bara svårjobbat och konsigt, sen så lägger det sig också som en blöt hinna på pudret i själva dosan. Så det skulle jag inte rekommendera. Men att använda den som vanligt puder älskar jag!


På denna bild har jag använt pudret, resultatet blir verkligen inte för pudrigt och jag upplevde att hela basen höll sig bättre med detta än med andra puder jag har. Jag föredrar personligen att lägga pudret med en puderborste, man behöver som sagt inte mycket puder så svamp/puderpuff är inte nödvändigt. Det är ju dock jättebra att ha med i väskan eftersom en svamp följer med, så man kan bättra på om det behövs under dagen! (Vilket jag i och för sig inte behövt idag). Luktar gott gör det också, lagomt mycket.

Återförsäljare hittar ni här. Det finns också att köpa på nätet, bland annat på här. Kostar ca 150 kronor.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
5/5
bloglovin

30% på Cover All Mix!

Har fullt upp i skolan, därav dålig bloggning! Men imorgon och på fredag är jag ledig så då kommer jag förhoppningsvis få mer tid över :)

Kände att jag bara måste tipsa er om detta supererbjudande som KICKS har nu, 30% på Make Up Store's "Cover All Mix"! Har tidigare nämnt denna i bloggen, det är min favroitconcealer (och många andras vet jag också). Så om du gått och funderat över att köpa denna men tyckt att den är lite dyr: passa på nu! Den kostar alltså ca 190 kronor istället för ca 270 kronor. Ni kan köpa den i de KICKS-butiker som säljer Make Up Stores produkter och sen också på kicks.se! Gäller t o m 10 april

bloglovin

5 favoriter under 100-lappen



Maybelline Forever Strong Pro Nailpolish "135 Nude Rose" 79 kronor
Isadora Gleaming Eye Shadow Wet & Dry "82. F. Seashell" 95 kronor
Smith's Rosebud Salve Original 89 kronor (finns här)
Victorias Secret Beauty Rush Lip Gloss "Red Delicious" 79 kronor (finns här)
MIYO Doll Face Compact Powder 59 kronor (finns här)
82 F.Seashell
bloglovin

Recension - The Body Shop Shimmer Waves





Riktigt fint, gillar det verkligen! Kan inte direkt hitta något att klaga på, den kan användas både som rouge och highlighter och ger ett superfint skimmer! Det kostar 249 kronor och finns i två färger (den andra är ljusare & med rosa nyanser). 5/5!
bloglovin

Fel på bloggen?

Hej! Nu kommer ett helt random inlägg, men jag måste fråga er en fråga och jag blir glad om ni kan svara på den! Jag fick en "fråga" på blogresponse från någon som sa att min blogg inte funkar i internet explorer, är det så för er andra som också använder explorer? Snälla, om du använder IE, lämna en kommentar om bloggen funkar för er eller inte! Jag ska försöka åtgärda detta problem!
bloglovin

Videoblogg: H&M produkter



Kolla i 1080p!
bloglovin

Dagens - Ny foundation!

Åh, världens underbaraste fredag! Kom hem från skolan för någon timme sedan, hade ekonomiprov idag som gick sådär, men skönt att ha det gjort i alla fall! Så förutom det är allt på topp denna fredag :) Det är så himla skönt ute, strålande sol och varmt. Kärlek ♥


Idag har jag testat en ny foundation, är verkligen nöjd med hur resultatet blev, naturligt och fint!


Foundationen kommer från Maybelline's nya serie Fit me! Har också använt concealern, pudret & rouget. Närmare recensioner kommer!

Nu ska jag sticka in till stan & SF för att titta på Hungerspelen, är så spänd! Ha en toppenkväll fina ni ♥
bloglovin

Allice.se

Allice.se är en nystartad internetbutik med fokus på make up, de har märken som EcoTools (som jag älskar!), Deborah Lippmann, Wet n Wild & Lily Lolo. Igår fick jag hem en Smith's Rosebud Salve, en superhärlig produkt som kan användas på torra läppar, armbågar, nagelband mm. Kommer inte gå hemifrån utan denna i handväskan i framtiden, den perfekta all-round produkten!


Burken är så söt! Den kostar 89 kronor och känns otroligt dryg. Like it alot! På läpparna blir den skir & ger otroligt fin glans. Den doftar verkligen rosor! Konsistensen är mjuk och härlig, behaglig på läpparna och känns återfuktande!

Och lyssna på det här: Om ni handlar produkter från allice.se för minst 150 kronor och anger rabattkoden getgorgeous15 får ni 15% på hela köpet! Hur bra är inte det? Erbjudandet gäller fram till 30 April!
bloglovin

Dagens fråga - Foundationtips

Hej! Har du några bra tips för foundation? Jag använder Make Up Stores matt foundation men tycker inte att den håller nå bra då jag har oljig hy, har du några tips? :) Vill inte använda de som är för täckande/tjocka heller så man ser ut som en levande mask :P

Hej! Jag har faktiskt ett väldigt bra tips till dig om du letar efter en matt foundation med medeltäckning som ser väldigt naturlig ut. Lumenes Natural Code foundation är toppen i det avseendet! Gillar den supermycket. Den håller i alla fall min hud matt och blir inte alls kakig på! Dessutom kostar den bara 95 kronor. Sen har vi min älskade mineralfoundation från Tikei, men vill du ha flytande är denna från Lumene toppen! Kram!



bloglovin

Recension - The Body Shop Baked To Last Blush

Nu täntke jag berätta för er vad jag tycker om The Body Shops Baked To Last rouge! Here we go.


Färg 02 "Coral"

Till att börja med så måste jag säga att jag verkligen gillar förpackningen! Man ser tydligt vilket rouge det är eftersom det är helt genomskinligt (till skillnad från tex MUS rouge som man inte ser ö h t). Majoriteten av rouget är rosa och sen har den även en ljus, skimrig del som ni ser. Detta är bra på två sätt - dels så kan man blanda färgerna tillsammans om man inte vill ha så stark färg och sen kan man använda den rosa som rouge och den ljusa som highlighter var för sig.


Här har jag lagt en blandning av båda färgerna och sedan tog jag lite extra av den ljusa och la som en highlight. Fint resultat tycker jag! Själva produkten i sig är bra, inte pudrig eller så. Man behöver ytterst lite för att det ska ge resultat så därför är det också en väldigt dryg produkt. Perfekt lagomt med skimmer när det väl sitter på kinden, gillar inte när det blir för mycket! Så ja, ett toppenbra rouge!

Kostar 175 kronor

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
5-poängare!



Vill bara tillägga en sak: När jag får produkter hemskickade till mig så är inte det under några villkor att jag måste ge dom bra omdöme. Jag skulle aldrig ens gå med på att ta emot produkter om företaget "tvingade" mig att skriva något jag egentligen inte tycker. Så ni behöver inte vara oroliga att jag ljuger för er. Puss!
bloglovin

Wet n Wild Palett "Lust Désir"

En palett som jag redan använt i flera sminkningar här på bloggen och som ni förmodligen kommer att få se mer av även i framtiden är den här från Wet n Wild. Letar ni efter en liten palett med fina lila nyanser ska ni verkligen kolla in den här! En av dom bästa jag har faktiskt :) Här, här & här hittar ni sminkningar som jag gjort med denna paletten.


"Lust Désir", helt otroligt fina färger och se på pigmenten:



Den kostar bara 90 kronor vilken blir ett snittpris på 15 kronor per skugga. Så värt!
bloglovin

Ny kamera!



Glöm inte att kolla i 1080p för bästa möjliga kvalité :)
bloglovin

5 steg till perfekt hy

Idag tänkte jag visa hur jag, personligen, skapar den där porslinshyn vi alla drömmer om. Det gäller att fuska fram den, hehe. Jag gjorde på det här sättet igår och då fick jag faktiskt komplimanger för hur min hy såg ut, ett bra tecken!





Det jag använder (numren är i ordning efter när jag använder dom)
1. Primer - Lumene Beauty Base
2. Concealer - Make Up Store Cover All Mix & Laura Mercier Secret Concealer
3. Foundation - L'oreal True Match
4. Puder - MIYO Doll Face Compact Powder'

Du kan självklart ta de produkter du vill & har hemma. Just denna foundationen är dock verkligen att rekommendera om man vill få till porslins-hyn. Den täcker väldigt bra och är ganska "tung" (därför använder jag den inte så ofta till vardags). Har du löspuder funkar det superbra för att få till dockhyn!











Fotade inte solpudret & rouget eftersom det är bara att ta det du gillar!
bloglovin

Dagens Make up

Vi kör en dagens idag igen!






Ögon:
Primer -  Too Faced Shadow Insurance
Skuggor - MNY (skimrig beige), MIYO "Zero" (svart)
MAC "Copperplate" (brun) & Isadora "Satin White" (matt vit)
Eyeliner - MUS Liquid Eyeliner
Kajal - Isadora Inliner Kajal "Blonde" (vattenlinjen)
Mascara - L'oreal Voluminous x4 Waterproof

bloglovin

Dagens - Ny eyeliner!

Idag har jag testat en ny eyeliner som jag köpte igår. Den kommer från Make Up Store och det är i "pennformat", vilket är väldigt smidigt om man ska bort någonstans och man inte vill krångla med att blanda till cake eyeliner med vatten.


Denna är ganska nylanserad och vad jag hört ska den vara väldigt bra. Jag har ju bara testat den en gång men det känns ändå som jag fått en bra uppfattning om den. Jag gillar den! Det som är lite dåligt med den här typen av pennor är ju att det inte kommer ut någon eyeliner i själva pennan när man håller den uppåt... Men det funkar! Den kostade 160 kronor.




Såhär blev resultatet!
bloglovin

Recension - The Body Shop Shimmer Cubes

Nu har jag testat Shimmer Cubes från The Body Shop och tänker tala om vad jag tycker om dem! Min palett är i färgen 06


De kommer alltså i en sån här förpackning, man kan ta ut varje kub som i sin tur har ett litet lock på sig. Det är ju bra att man kan ta ut varje skugga om man inte vill ha med alla i neccesären till exempel. En dålig sak är att tre av fyra av dessa skuggorna sitter helt löst i sin lilla kub, vänder man den upp och ner ramlar liksom hela skuggan i golvet. Så man får vara lite försiktig med dom. Sen kan jag också tänka mig att det blir svårt att få upp det skuggan från kuben när det inte är så mycket kvar.




Swatches
Jag tog bilden med blixt så att skimret verkligen skulle komma till sin rätt. Det är bra pigment i skuggorna, men dom känns lite smuliga. Dom är ändå lättjobbade och jag gillar verkligen finishen! Skulle absolut vilja testa dessa i fler färger, I like it! Dessutom tycker jag att priset är bra med tanke på hur mycket produkt man får! De kostar 295 kronor.

♥ ♥ ♥ ♥
4/5 i betyg!
- Avdrag för smulighet & förpackning
bloglovin

Mudmask

Make Up Stores Mudmask är ansiktsmasken jag alltid använder! Som man hör på namnet är det en lermask och lermasker är kända för att verkligen göra rent porerna och samtidigt återfukta huden. Just den här innehåller detta: Text tagen från MUS hemsida


Aloe Vera: Stimulerar cellproduktion, skyddar, lugnar och är läkande (antioxidant).
Bergamott: Antiseptisk, motverkar bakterier, sårläkande och svalkande.
Fucus vesiculosus: Havsalger tillför huden viktiga vitaminer, mineraler och spårämnen.
Glycerin: Verkar mjukgörande och fuktighetsbevarande för alla hudtyper. Är även bra för hållbarheten av produkten.
Kaolin: Djuprengörande lera, suger upp orenheter och smuts.



Den kostar 210 kronor för 150 ml, vilket kanske kan låta dyrt men den räcker huuur länge som helst. Och om man jämför med de där små engångs-maskerna från typ H&M som kostar 20 kronor och innehåller 10-15 ml så blir ju priset per milliliter ungefär samma. Dessutom tror jag att en riktig lermask som inte innehåller massa doftämnen och liknande fungerar bättre! En bra investering :)

Den ska användas 1-3 gånger per vecka och då lägger man den på rengjord hud och låtter den sitta i 10-15 minuter. Ett tips som jag alltid gör är att lägga den med en foundationpensel (dock inte samma som jag använder till min foundation), det går mycket fortfare, det blir jämnare och man slipper kladda ner fingrarna.


Hehe. Man kan nästan se på bilden hur ansiktsmasken tränger sig in i porerna , ett bra tecken! Man känner sig otroligt ren och fräsch efteråt, är man noga att använda den ofta så försvinner faktiskt svarta pormaskar. Tumme upp!


Aloe Vera: Stimulerar cellproduktion, skyddar, lugnar och är läkande (antioxidant).

Bergamott: Antiseptisk, motverkar bakterier, sårläkande och svalkande.

Fucus vesiculosus: Havsalger tillför huden viktiga vitaminer, mineraler och spårämnen.

Glycerin: Verkar mjukgörande och fuktighetsbevarande för alla hudtyper. Är även bra för hållbarheten av produkten.

Kaolin: Djuprengörande lera, suger upp orenheter och smuts.

bloglovin

Dagens make up

Åh, jag är ledig idag, hur skönt? Ska bara sticka in till skolan för utvecklingssamtal vid ett-tiden. Life's good!






Eyes:
Primer - Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor - MNY, Pierre René & Isadora
Eyeliner - MUS Geleyeliner
Mascara - L'oreal Voluminous x4

Cheeks:
MAC Mineralize Blush "Warm Soul"
bloglovin

Recension - MNY Lipstick

Häromdagen köpte jag ett läppstift i pennformat (?) från MNY! Min vän Emilia tipsade om dessa i sin blogg och då var jag såklart tvungen att testa haha. Jag älskar att blanda olika prisklasser när det kommer till smink. Köper nästan aldrig sådär riktigt dyrt smink, men det beror ju på vad man jämför med. Det är läppstiftet (läppennan?) är en riktig budgetprodukt, det kostar bara 30 kronor! Nu tänkte jag berätta vad jag tycker om det!


Jag vet inte riktigt om man ska säga läppenna eller läppstift, det står "Lipstick" på i alla fall. I färg nr. 161


Så himla fin färg! Hade velat köpa ett till, men det fanns inga kvar av den. Hade önskat att det fanns fler färger, illrosa och orange lockade mig inte så mycket. Hur som helst så har denna läppenna en otroligt mjuk konsistens, men samtidigt sitter den väldigt bra! Gillar den här pennan och dessutom är den så himla billig! Spring och köp!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
5/5
bloglovin

Ett litet tips

Jag tycker att det är superfint när man bara lägger en brun skugga i globlinjen. Det definerar ögat och ger det mer djup. Så fint!


Det är väldigt enkelt: Använd en brun skugga (inte för mörk) på en fluffig pensel, sen är det bara att sudda lite lätt i globlinjen.


FÖRE/EFTER. Ingen jätteskillnad, men det ger ändå lite extra! Sen kan man ju också lägga eyeliner om man vill det, supersnyggt!
bloglovin

GRATTIS till vinnaren av paletten!


Den lyckliga vinnaren av paletten jag lottade ut från märket FÄRG blev Filippa, stort grattis till dig, kolla in din mejl!

TACK för alla som deltog, det var verkligen roligt! Och bli inte ledsna för att ni inte vann, är säker på att det kommer fler chanser :)

bloglovin

Recension - MAC Mineralize Blush





Åh det är rouget är så himla fint, är verkligen nöjd med det! Så varm färg med en superfin lyster i. Kan inte komma på en sak som är dåligt med det! Det är aningen dyrare, men väldigt prisvärt med tanke på att den är dryg och hållbar. Gillas! Kostar 225 kr.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
En klar 5-poängare!

Kom ihåg att MAC finns att köpa på kicks.se :)
bloglovin

LUSH familjen

Tänkte visa alla produkter som jag äger från LUSH! Har ni någon gång varit inne på en LUSH-butik eller testat deras produkter? Då vet ni hur otroligt gott allt (eller i alla fall det mesta) doftar, helt amazing. Dessutom har dom så många roliga produkter, man vill ju bara testa allt! Tyvärr finns inte deras produkter på så jättemånga orter (ni hittar en lista på återförsäljare här), men ni kan beställa från LUSH.se!


Produkter (från vänster)
Lip Scrub Bubblegum
R&B Hair Moisturiser (leave-in balsam)
Candy Cane (fast tvål, finns dock bara på jul)
Snow Fairy Shower Gel
The Olive Branch Shower Gel
Rock Star
(fast tvål)
Butterball (badbomb)
Snow Fairy Lip Tint (finns bara på jul)
Candy Mountain (badbomb)

Jag kan ha tagit fel på någon produkt, jag fick nämligen många av dessa i julklapp av min storebror (hur gullig är inte han? ♥) och i broshyren jag fick med har dom glömt att kryssa i vilka produkter som var med i mitt paket. Men det är på ett ungefär! Har inte kommit till skott att testa alla saker, men jag tänkte testa en badbomb och en fast tvål senare idag för jag tänkte ta ett skönt bad.

Av dem jag testat gillar jag...
Lip Scrub Bubblegum som ni kan läsa mer om här
Snow Fairy Shower Gel en helt fantastisk doft, mums!
The Olive Branch Shower Gel och helt fantastisk, ganska speciell doft.

Dessa gillar jag inte...
R&B Hair Moisturiser för att den luktar så konstigt! Klarar inte av att gå omkring och lukta så.
Snow Fairy Lip Tint väldigt torr i konsistensen och känns som att den torkar ut läpparna.

Prisuppgifter och liknande hittar ni på hemsidan!
Sen vill jag såklart veta, har du testat produkter från LUSH? Vilka? Vad tycker du om dem?
bloglovin

The Body Shop Love Gloss



I färgen "Fushia Flush" nr 16

Detta gloss är verkligen toppen! Perfekt konsistens, varken för kladdig eller för vattnig, det håller länge & färgen är helt underbar. Tumme upp! Gillar också applikatorn, den gör glosset lättapplicerat. Det enda jag kan klaga på är dess doft, det luktar... lite gammalt? Men det är inget som stör mig så mycket så därför blir det full pott! Det kostar 150 kronor


♥ ♥ ♥ ♥
5/5
bloglovin

Sista tävlingsdagen imorgon!

Imorgon är det sista dagen för er att anmäla er till min tävling där du kan vinna en valfri palett med fyra färger värde 249 kronor från FÄRG. Kicka här eller på bilden för att komma till tävlingen, reglerna är enkla!

bloglovin

Nytt från Hawaiian Tropic

Häromdagen landade dessa två i min brevlåda och gissa om jag fick sommarlängtan?



Till vänster ser ni en helt ny produkt som heter Silk HYDRATION, en sollotion som innehåller silkesprotein som vårdar huden samtidigt som den skyddar från UVA- och UVB strålar. Denna loiton ska återfukta huden i 12 timmar och ha en härlig, lättabsorberad konsistens som inte kladdar av sig. Du kan välja mellan SPF 15 eller 30. Doften är heeelt fantastisk tycker jag, gillar du kokos gillar du verkligen den här! Silk HYDRATION är rekommenderad av Skin Cancer Foundation.

Sen fick jag också klassikern Cooling Aloe Gel som funnits med i deras sortiment ända sedan Hawaiian Tropics start. Jag själv har aldrig testat Hawaiian Tropics produkter, så det ska bli kul att få testa en omtyckt favorit! Denna ska tydligen vara otroligt skön på huden efter en dag i solen och den lindrar även smärtan om man skulle bränna sig. Den innehåller förutom Aloe Vera också kamomillextrakt som lugnar irriterad hur. Låter ju hur bra som helst!

Har tyvärr inte fått några prisuppgifter, återkommer med det så fort jag fått svar!
bloglovin

Sminkbord


Här sitter jag och sminkar mig varenda morgon! Lampor, bord & stol kommer från IKEA. Spegeln är gammal. Älskar ljuset som blir av dessa lampor, det är viktigt med bra ljus när man sminkar sig! Självklart ska man inte ha för mörkt, men man kan även tänka på att vissa lampor som sitter liksom ovanför huvudet skapar skuggor i ansiktet som försvårar sminkprocessen då man måste böja huvudet mot lampan för att hela ansiktet ska bli i samma ljus. Så jag sitter alltså i mitt rum när jag sminkar mig, just för att jag ville ha dessa lampor! Tycker absolut inte att det är något problem att kranen inte är nära, klarar mig finfint ändå. Förvaringen får jag visa en annan dag! :)

Fråga: Var brukar du sminka dig? På toan? I ditt rum?
bloglovin

Dagens make up



Har använt (ögon):
Primer - Too Faced Shadow Insurance
Skuggor - Too Faced Naked Eye Collection
Mascara - L'oreal Voluminous x4



Ha en toppenbra fredag!
bloglovin

Too Faced Naked Eye Collection

Tänkte ge er en närmare titt på min nya palett från Too Faced! Min absolut första produkt från detta märke, äntligen säger jag bara! Sminkmärken som dessa är alldeles för svåra att få tag på för oss som inte bor i en stor stad. Man blir ju helt kär i deras grejer bara av att titta på dem, sockersöta pch tjejiga förpackningar... kan inte bli bättre!





Min nya kärlek.


SWATCHES:




In The Buff, Pillow Talk, Like A Virgin




Birthday Suit, Satin Sheets, Unmentionables




Pink Cheeks, Lap Dance, Stiletto

ÄLSKAR
den verkligen! Skuggorna är lena som samet, otroligt lättjobbade och bra pigmenterade. Finns inte så mycket mer att säga ♥

Paletten finns i olika varianter (7 stycken om jag inte misstar mig), Naked Eye var kärlek vid första ögonkastet för min del så jag valde den utan tvekan. Jag köpte den på NK i Göteborg, men Too Faced finns även i Malmö och Stockholm (klicka här för lista på återförsäljare, välj Sweden så kommer det upp). Den kostade 350 kronor vilket blir ett snittpris på ca 40 kronor per skugga. Väldigt prisvärt!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
5/5 i betyg!

Fråga till er: Har du testat någon produkt från Too Faced? Vad tyckte du?
bloglovin

Favorit: LUSH lip scrub





En klar favorit för läpparna! Trollar bort fnasighet och gör läpparna gudomligt mjuka. Den innehåller socker, jojobaolja och smak- & färgämnen, så du kan i princip göra en likadan hemma! Fast då blir du utan den otroligt goda doften/smaken, den doftar verkligen bubbelgum. Jag brukar lägga ett tjockt lager vaselin på läpparna och sen tar jag bara lite skrubb på fingret och arbetar in i läpparna. I like alot! LUSH Bubblegum Lip Scrub, ca 90 kronor. ♥
bloglovin

OPI Bubble Bath

I frågestunden var det någon som önskade lite nagelinlägg så jag tänkte ta tag i det nu! Till att börja med måste jag bara säga att jag inte är någon nagelmänniska direkt. Har helt enkelt inte tålamodet att måla naglarna varannan dag haha, men då och då är det såklart kul! Till vardags älskar jag att gå omkring med snygga, välvårdade korta naglar med en fin ljusrosa/beige färg på. Och när jag väl målar naglarna är det just naturliga färger det brukar bli. Därför var det inte mer än passande att jag börjar med att visa er min absoluta favorit basfärg!





Det heter Bubble Bath och kommer från OPI, det perfekta vardagslacket! OPI's nagellack tycker jag är lite väl dyra, tänker inte direkt betala 150 spänn för ett lack man inte är säker på att man kommer använda. Men just såna här basfärger vill man ju gärna ska fungera bra, så därför blir det lite som en investering (hehe). Jag älskar verkligen det här, det är så lättlackat och håller väldigt länge!

Fråga till er: Vad tycker ni om nagelinlägg? Något jag borde fortsätta med?
bloglovin

Nytt från The Body Shop ♥

Blev jätteglad när jag kom hem från Göteborg i lördags och det låg ett litet paket från The Body Shop på köksbordet. Ska bli så kul att få testa dessa grejer! Har spanat in "Shimmer Waves" ett bra tag nu så det var väldigt kul att de skickade med en sån. Recensioner kommer!





Vilken vill ni se recension på först? ♥



Glöm inte att vara med i min tävling där du kan vinna en ögonskuggspalett från FÄRG. Klicka här.
bloglovin

Dagens fråga - Tandställning

Har du tandställning? Men på bilden i headern ser dina tänder jätte fina ut ju:)Inget illa menat, jag har oxå tandställning så min fråga är ifall det finns något speciellt man ska tänka på i smink väg för att inte "framhäva" den? Bra inlägg annars:)

Tänkte att det var lika bra att svara på detta i ett inlägg, dels så att alla vet men kommenteraren lämnade ingen mail eller något så jag hoppas att du ser detta! :) Ja, jag har tandställning och har haft det i knappt 4 månader nu. Egentligen så var det väl inget större "fel" på mina tänder, men de undre framtänderna var liksom formade som en solfjäder eller vad man ska säga, så ibland skavde det i gommen.

Att jag har tandställning är inget jag tänker på när jag sminkar mig... Men när jag tänker efter så använder jag inte längre starka färger på läpparna för att inte uppmärksamheten ska dras mot munnen, tråkigt nog! Så det kan man ju alltid tänka på men jag tycker absolut inte att tandställningen ska hindra dig från att sminka dig som du vill! Och tack hihi :)

Bild från när jag precis fått min tandställning.

bloglovin

Videoblogg!


Hope you like it! ♥



Glöm inte att vara med i min tävling där du kan vinna en ögonskuggspalett från FÄRG. Klicka här.
bloglovin

Tävlingsdags!

Nu kör jag igång en tävling i samarbete med makeupfabriken.se och märket FÄRG där du har chans att vinna en valfri 4färgs-palett värde 249 kronor. Ni som hängt med i bloggen ett tag vet att jag testat en av dessa paletter och jag fullkomligt älskar den! Riktigt bra pigment & otroligt lättjobbad. Här hittar ni recensionen på den.



För att vara med och tävla ska du...
Gå in på facebook och gillar Makeupstudion, länk till deras sida hittar du här
♥ Ta reda på hur många olika 4färgs-paletter Makeupfabriken har i sitt sortiment
Lämna en kommentar innehållandes svar på frågan & vilken färg du vill ha paletten i
♥ Skriv med din mail! Det är bara jag som ser den

Ni har en vecka på er att anmäla er, alltså söndagen den 11/3 och då drar jag en vinnare. Måndagen efter, 12/3, presenterar jag vinnaren och kontaktar den via mail. Ni får såklart väldigt gärna länka till tävlingen på eran blogg, om ni har någon!

LYCKA TILL!
bloglovin

Baby

Baby från Make Up Store är ett superduperfint läppstift som passar perfekt till vardags! Färgen är diskret men samtidigt ger den läpparna lite extra. Konsistensen är mjuk och härlig + att det sitter länge. Jättefint bara som det är! No lipgloss needed om man inte vill ha det ;)

 




Det perfekta vardags-stiftet! ♥
bloglovin

Nya penslar



Köpte dessa på KICKS häromdagen, riktigt bra basicpenslar! Har haft 103:an förut och den är toppen! Jag var dock lite oförsiktig med den så den tappade formen lite. Den större av dom är toppenbra för att bara packa på en färg över hela locket, like it! ♥ 95 kr & 85 kr
bloglovin

Tips!

Skulle vilja tipsa er om att behålla plaströret som ofta följer med penslarna när man köper dom. KICKS och Make Up Store har dom t.ex., men många andra har ju som plastfickor som följer med, spara även dom! Varför? Jo, dom är nämligen superbra att ha när man ska ut och resa och inte har ett penselfodral att förvara penslarna i! Det är viktigt att skydda penslarna så dom inte förlorar formen genom att ligga huller om buller med andra grejen i väskan. Så tänkt på det! ♥

bloglovin

Tutorial - Gold & Black


Här kommer en tutorial på den här sminkningen ↑ Det är en enkelt sminkning som är superlätt att variera! Byt bara ut den guldiga skuggan mot en annan färg om du vill det, det funkar med vilken som helst! Bläddra ner för att kika hur jag gjorde! :)


Du behöver detta: (inom parantes=vad jag använde)
1. Primer (MUS High Tech Lighter "Platina")
2. Guldig skugga (Eyedust från H&M)
3. Svart skugga ("Zero" från MIYO)
4. Matt vit skugga ("Satin White" från Isadora)
5. Svart kajal (Inliner Kajal "Indian Black" från Isadora)
5. Mascara (L'oreal Voluminous x4 Waterproof)







bloglovin

Recension: Easy Cover Blue

Fick en fråga för ett tag sedan om jag skulle kunna visa före- och efterbilder när jag använt Easy Cover Blue från Make Up Store och jag tänkte faktiskt göra en recension på den nu! Det är alltså en concealer som används under ögonen för att neutralisera det blåa. Jag köpte den i höstas någon gång för jag behövde ett kompliment när den rosa färgen i min Cover All Mix hade tagit slut.



Vad jag tycker om den
Jag har haft lite delade åsikter om den här. Först gillade jag den inte alls eftersom den inte täckte lika bra som den i Cover All Mix så det var en stor besvikelse. Jag köpte den här i hopp om att den skulle vara krämigare men ändå täcka lika bra, och ja, visst är den krämigare men som sagt, täckningen når inte upp till samma nivå. Så det som är bra med den är att den har en krämig konsistens, det gör att den blir lättarbetad. Men det jag inte gillar med den är nyansen, jag tycker att den är för mörk. Jag gillar att använda en concealer som är ganska ljus under ögonen, då ser man mycket piggare ut. Dessutom är den mer orange än rosa (rosa är den färg jag tycker fungerar bäst). Här kan ni se en före- och efterbild:



Jag gillar ändå resultatet efter att man använd den, den täckar hyffsat i alla fall. Så jag skulle rekommendera den här till er som inte vill täcka så jättemycket, som vill ha en krämig formula & som inte är superljusa i hyn som jag är.

Trots att jag inte gillar den så mycket ger jag den ändå 4/5 i betyg eftersom att den just inte utlovar en mycket hög täckningsgrad, för produkten håller ändå vad den lovar om ni förstår hur jag menar? Den passar absolut till vissa, men inte så bra till mig. Nästa gång jag går in på Make Up Store tänker jag köpa en Cover All Blue istället, som motsvarar den rosa i Cover All Mix som jag vet att jag älskar! :)

♥ ♥ ♥ ♥
4/5

Den kostar 165 kronor
bloglovin

Make Up Stores Wonder Powder

Enligt Make Up Stores hemsida ska detta puder jämna ut hudtonen & dölja fina linjer, låter alltså som en produkt som man vill använda som bas i hela ansiktet (alternativt som puder ovanpå foundation). Men till just det ändåmålet skulle jag fetdissa den här produkten. Det här pudret är enligt mig alldeles för skimrig för att använda i hela ansiktet, det ser bara onaturligt ut och små prickar och finnar kommer fram ännu tydligare. Däremot älskar jag att använda det som highlighter! Mineralerna i pudret fångar upp ljuset perfekt när man använder det på kinderna, gillas starkt!

Jag använder oftast färgen Sinai som är den ljusaste nyansen. Det är den jag använder på dessa bilder:


Jag köpte den i ett "Wonder Kit" där man får med 4 st Wonder Powder i 3 grams burkar och 2 penslar, hela kitet kostar 795 kronor. Köper man dem var för sig kommer de i 19 grams burkar och kostar då 395 kronor styck.


Sveper bara över det på kinderna med en snedställd rougeborste för att få ett fint skimmer. Ibland lägger jag det innan rouget, då "lyser" skimmret igenom rouget och ger det en väldigt fin lyster!


Svårt att fånga upp skimmret med kameran, men det blir i alla fall väldigt fint :)



LÄS DETTA: En annan anledning till att jag inte använder det i hela ansiktet är att detta mineralpuder innehåller ämnet Bismuth Oxychloride, en tungmetall som tillför skimmret till många mineralpuder. Bismuth Oxychloride är inget direkt farligt ämne, men många upplever när man använder smink med detta ämne så börjar det klia märkbart när man utsätts för värme. Själv har jag inte märkt av den här klådan, men jag undviker att använda puder som innehåller Bismuth i hela ansiktet. Det finns otroligt många mineralpuder som innehåller just Bismuth Oxychloride, t.ex. I.D's och många budgetmärken som Isadora, L'oreal osv. eftersom att det är ett billigt ämne som ofta används för att "fylla ut" produkterna. Så har ni problem med klåda så kan detta mycket väl vara anledningen. Som sagt, det är inte farligt, men värt att tänka på.
bloglovin




RSS 2.0
Bejeweled 160 x 600