Nageltips!

Här kommer ett litet tips på hur du kan ha naglarna i vår!

bloglovin

Ville bara säga att...

... tandställningen är borta :D

bloglovin

H&M Lipstick

Ni har väl inte missat att H&M har fått in läppstift (för det hade nämligen jag, hehe)? Äntligen säger jag bara, har faktiskt väntat på detta, så himla kul! Det fanns dock bara tre färger, rosa/beige, rött och ett illrosa som jag köpte.




Förpackningen känns lite barnslig, den är i kartong och så. Sen är läppstiftet ganska trögt att skruva upp.


Såhär ser det ut på! Ett otroligt bra pigmenterat läppstift som glider på mjukt. Likey! Tänker inte skriva en lång recension nu, eftersom jag precis testade det för första gången, så jag kan inte uttala mig om hållbarhet osv. Men första intrycket är bra! Och det bästa: 39 kr styck!

bloglovin

Nagellack med doft!

Vet inte om ni hört talas om den nya trenden - nagellack med doft? Tycker det är så fränt, haha! Även om det är ganska onödigt med doftande nagellack så är det självklart väldigt roligt! Märket MIYO har snappat upp denna trend och kommer i slutet av maj släppa 5 styckna limited edition lack med doft "Perfume Drops" och kommer i dofterna/färgerna Orange, Raspberry, Tropicana, Papaya och Lilac. Jag har fått turen att testa en av dessa - nämligen Orange.



Färgen på den är suuperfin! Gillar den starkt, passar perfekt till sommar! Har haft på mig det i 3 dagar nu, det har faktiskt hållt bra. De andra lacken från MIYO var jag kanske inte så jätteimponerad av pga den dåliga hållbarheten, men denna är bättre! Rent doftmässigt då? Ja, den luktar faktiskt! Doften kommer fram när nagellacket är på naglarna och börjat torka och den påminner mig kanske mer om rengöringsmedel än apelsin, men ändå. Såhär efter några dagar är doften i princip borta, men den höll sig ändå längre än vad jag trodde.



Vill absolut testa fler av dessa! Tyvärr vet jag inte vad de kostar, men jag återkommer om prisuppgifter (påminn mig om jag glömmer!). Klicka här för att komma in på MIYO's facebook sida där du hittar mer information om återförsäljare mm.
bloglovin

Enkelt frisyrtips!

Hej på er! Har haft en liten paus från bloggen under veckan, som ni kanske märkt. Anledningen till det är egentligen att jag bara kännt mig totalt oinspirerad. Men jag hoppas att blogglusten kommer krypandes tillbaka snart :)
Tänkte visa er ett snabbt tips på hur man kan ha håret, har nämligen fått dille på denna enkla frisyr, hehe! Snyggt både till vardags och till festligare tillfällen.



Sen kan man ju variera och ha två flätor, eller en fläta och en "snurr" (om ni fattar, haha). PUSS
bloglovin

Dagens diss!



Dagens diss går till "Liquid Eyeliner" från Make Up Store! Jag gillar själva eyelinern i sig, jättebra svärta och den är vattenresistent. Penseln är också bra och lagomt hård. Men den är omöjlig att måla med den! Alltså det kommer liksom inte ut produkt i själva penseln, så vida man inte trycker eyelinern hårt mot ögonlocket. Det tar 3 år innan man lyckats få till eyelinern. Den är definitivt inte värd de 160 kronorna som jag betalade, jag kan knappt använda den. Så nu måste jag få veta:
Har ni testat den här? Upplever ni den på samma sätt i så fall?
bloglovin

Nytt för naglarna





I fredags köpte jag lite nya grejer för naglarna! Äääälskar den pistage-gröna färgen på lacket från Isadora, så fint nu i vår! Köpte också strass-stenar från Make Up Store "Diamond" och ett topplack från Depend. Någon gång snart kommer också ett litet nagel-tips i videoformat där jag använder dessa saker, håll utkik :)
bloglovin

HAUL-video

bloglovin

Cliniderm Pure Renewal Cleansing Foam

Allt bra med er denna regniga fredag? Själv befinner jag mig på Waynes Coffee eftersom att internet hemma vägrar samarbeta, så jag kunde lika gärna ta mig ner hit :) Måste ju blogga liksom, hehe. Idag tänkte jag dela med mig av mina tankar kring denna ansiktsrengöringen som jag testat under några veckor.



Rengöringen är till för normal- och blandhy (jag är den sistnämnda varianten) och ska skonsamt ta bort smink och annan smuts från ansiktet. Flaskan har en smart pump-funktion som underlättar massor och gör hela tvätt-processen smidigare. Själva tvålen kommer ut som ett skum i handen, vilket gör att produkten blir väldigt dryg och skummet känns väldigt effektivt för att ta bort sminket och tvätta rent ansiktet. Den innehåller också AHA-syror som är bra på en massa saker, t.ex. förebygger dom av åldrande hud, tar bort döda hudceller, återfuktar och motverkar trött och matt hud.

Jag gillar den här rengöringen starkt! Den tar bort allt smink och gör huden riktigt ren och mjuk. Oavsett vilken rengöring jag använder mig tvättar jag alltid huden två gånger (1:a gången för att ta bort sminket, 2:a gången för att tvätta rent huden, ett bra tips!) och när jag använder denna tar jag typ en mandelstor klick med skum båda gångerna. Räcker lagomt! Skulle kanske inte rekomendera denna till dem med supertorr hy. Jag själv är ganska torr, men känner inte att den här rengöringen torkar ut min hud i långa loppet, kan känna mig aningen torr precis efter jag använt den bara. Men så fort man smörjt in sig är det inga problem alls!

Kan egentligen inte hitta något negativt med den här!, den passar mig perfekt! Dessutom kostar den bara 99 kronor på apoteket.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
5/5
bloglovin

Dagens make-up - Black liner

Dagens make-up är väldigt enkel att göra! Känner du dig lite osäker med flytande eyeliner så kan du göra som jag gjort idag! Det vill säga - lägg först en svart kajal som en eyeliner så nära ögat som möjligt, vinga ut lite om du vill. Lägg sedan en svart skugga ovanpå med en liten pensel, detta fixerar kajalpennan du lagt. På detta sättet är det mycket enklare att lägga eftersom kajalpenna & ögonskugga inte är flytande, då blir det inte lika lätt fel. Dessutom är det superlätt att sudda ut om man råkat göra lite fel med hjälp av en tops.

Jag har använt
Primer - Too Faced Shadow Insurance
Vit skugga - H&M (på hela ögonlocket upp till brynet)
Svart kajal - Isadora Inliner Kajal "Indian Black"
Svart ögonskugga - MIYO "Zero"
Mascara - L'oréal Voluminous x4 Waterproof






bloglovin

Videoblogg - What's in my bag?



Hoppas att ni gillar det ♥
bloglovin

Sminktutorial - "Eyes Wide Open"

Här kommer en tutorial på sminkningen som jag hade i söndags, klicka här för fler bilder.

Du behöver:
Primer (om du vill)
Vit skimrig skugga
3 st nyanser av blått/turkost/vilken färg du nu vill ha
Svart eyeliner
Vit kajal
Mascara


Jag har använt 3 turkos/blå skuggor den här paletten från elf, en ljus, en mellan och en lite mörkare (till höger). Du kan ta exakt vilken färg du vill! Om du vill ha en lila sminkning, ta tre nyanser av lila. Den vita skimriga jag använt kommer dock inte från denna paletten.


1. Grunda med en primer över hela ögonlocket och även lite under ögat. Lägg sedan den vita skuggan på den inre 3:e-delen av ögat.
2. Lägg den ljusaste av de turkosa skuggorna på mittre delen av ögat, en liten bit över ögonlocket.


3. Ta den mörkaste av de turkosa skuggorna och lägg i yttre delen av ögonlocket. Gå även in med den mot ögonvrån, som bilden visar.
4. Använd lite, lite av mellan-färgen av de turkosa på en fluffig pensel för att sudda ut den skarpa linjen. Genom att använda en skugga på borsten när man suddar blir det mycket lättare att få en mjuk övergång. Lägg sedan den vita skimriga skuggan igen under ögonbrynet.


5. Lägg skuggorna under ögat i samma ordning: mörkast längst ut och en snygg övergång mot den ljusaste in mot ögonvrån.
6. Lägg en eyeliner och avsluta med mascara och vit kajal i vattenlinjen. Sen är det... ↓

bloglovin

Lily Lolo


"Nu är våren här och sminkmärket Lily Lolo hårdsatsar på den svenska marknaden.
Lily Lolos produkter har så hög kvalitet att dom börjar säljas på apoteket den 2 april."


Vill sååå gärna testa deras smink! Har någon av er gjort det? Vad tycker ni?
bloglovin

I AM YOUR MERMAID

Idag har jag testat på ett nytt lack från Deborah. Det är ett mini-lack som kommer i 25 härliga nyanser. Tycker att storleken (4,5 ml) på denna flaska är alldeles lagom! Hinner ändå aldrig ta slut på något nagellack innan det torkar, hehe. Dessa lack kommer att kosta 39 kronor. Klicka här för att komma till Deborah's facebook-sida där du hittar fler färger på dessa härliga nagellack och lista på återförsäljare.


"I Am Your Mermaid" (ääälskar namnen!). Fick tyvärr måla tre lager innan det blev helt täckande, lite synd. Men åh vad jag älskar färgen!

bloglovin

Nytt varumärke - Erboristica

Snart kommer ett helt nytt märke, Erboristica, lanseras på marknaden. Det kommer innehålla en serie kroppsprodukter med helt naturliga och återfuktande ingredienser som inte är testade på djur (stort plus!). Ännu är det oklart exakt när vi kommer kunna köpa dessa produkter, men någon gång inom kort.

När jag duschade imorse passade jag på att testa skrubben som innehåller olivolja och malna aprikoskärnor och ska ta bort orenheter och döda hudceller samt återfukta och mjukgöra. Kan inte annat än hålla med om produktbeskrivningen, blev supermjuk & len. Använde också Body Cream:en efteråt, den kändes lagomt fet och sjönk in snabbt i huden! Båda produkterna luktar fräscht och känns bra. Like like.


109 kr och 129 kr
bloglovin

Dagens Look - Eyes Wide Open

När det är lov passar jag verkligen på att använda lite färg på ögonen, känner mig inte jättebekväm att gå med en färgexplosion i ansiktet till skolan, hehe. Så det vart lite färgglatt idag igen! Det är ju alltid roligare att använda mer färg, eller vad säger ni? Om ni vill se hur jag gjorde kommer det upp en tutorial på tisdag, så håll utkik efter det! Här får ni en lista på vad jag använt så länge i alla fall:

Ögon
Primer - MUS High Tech Lighter "Platina"
Ögonskuggor:
MAC "White Frost" (under brynet)
MIYO "Sugar" (i ögonvrån)
elf "32pc Eyeshadow Palette" (turkosa/blåa)

Eyeliner - MUS Cake Eyeliner + Mixing Liquid
Kajal - Isadora Inliner Kajal "Satin White"
Mascara - L'oréal Voluminous x4 Waterproof

Kinder
Rouge - MUS "Carmel"

Läppar
Läppstift - MUS "Exit"
Läppglans - H&M "Azalea Glow"





bloglovin

Skönhetsbibeln





Supermysig bok fylld med skönhetstips! ♥ Fick den i present för ett tag sedan, så jag vet inte vart man kan köpa den, men jag antar att den finns på Åhléns eller liknande. Kostar runt 200 kronor tror jag :)

Befinner mig på landet just nu, därför blir det lite tråkig bloggning, men jag åker hem imorrn så då hoppas jag på lite roligare inlägg! Hoppas att ni har en supermysig påsk med massor av mat och godis! Pusspuss
bloglovin

Dagens make up



Vart en enkel sminkning idag fast med lite färg! När det är påsk ska det ju vara så, eller hur? :) Har använt skuggor från en palett som jag inte vet vart den kommer ifrån, hehe. Hoppas ni får en toppenkväll! Själv ska jag frossa i godis.
bloglovin

Make Up Store i Kalla Fakta

 

Usch, vad tråkigt det är när sånt här dyker upp! Make Up Store är ett av mina favorit-märken... Samma med Zara, supertråkigt! Har själv upplevt när jag handlat på MUS att dom liksom försöker "puckla på" en massa saker, så att man ska köpa mycket. Känns nästan som att dom jobbar på provision? Menmen, produkterna är fortfarande toppen! Man får hoppas att dom skärper till sig nu, det känns inte jättekul att handla där när man vet hur det egentligen ligger till. Blev jätteförvånad när jag hörde att de var med i Kalla Fakta. Vad tycker ni om detta?

 



bloglovin

Too Faced Pink Leopard Brightening Bronzer





En superfin bronzer som jag föredrar att använda på kinderna som rouge eftersom det är ganska skimrigt och det är lite rosa i färgen. Så himla fint! Och tänk sedan till ett härligt brunt ansikte i sommar, mums! Kostar runt 300 kronor och finns på eleven.se bland annat!
bloglovin

Dagens - Med det lilla extra

Hej på er! Idag är det onsdag och det innebär första dagen på lovet för min del! Är alltså ledig hela denna veckan ut + nästa vecka, kan inte beskriva med ord hur skönt det känns. Nästa vecka ska jag vara hos pappa också, längtar! Så skönt att kunna vara där en hel vecka.

Trots att vi är lediga idag så åkte Emilia, Emelie och jag in till skolan för att äta lunch, ni anar inte hur gott det var haha! Godaste skollunchen ever, tur att vi inte missade den! Så jag sminkade mig lite extra idag i alla fall, passar alltid på när jag har lite extra tid ♥

De senaste dagarna har jag sett många liknande sminkningar på diverse bloggar och så, tycker att det är himla fint att lägga en accentfärg under ögat till en annars ganska färglös sminkning. Så det var jag inspirerad till idag! Vad tycker ni?



Jag har använd
MUS High Tech Lighter "Platina" som primer
MNY Ögonskugga nr 115 (på ögonlocket)
MIYO Ögonskugga "Sugar" (under brynet)
KIKO Ögonskugga nr 123 (den mörka)
Pierre René Ögonskugga nr 138 (lila under ögat)
MUS Liquid Eyeliner
L'oréal Voluminous x4 Waterproof Mascara

bloglovin

Dagens fråga - Concealer & Foundation, vad ska man använda först?

"Hej Amanda! Jag har en liten fråga, ska man använda concealer och sen foundation, eller tvärtom (för att få bästa resultat) Kram"

Hej! Det här med ordningen man lägger produkterna i är så himla individuellt! Man hör hela tiden olika, vissa make up-artister säger concealer först, andra säger foundation först, men egentligen så finns det ju inga rätt och fel, det gäller ju bara att du hittar det som passar bäst för dig. Men jag tänkte att jag kunde berätta hur jag gör! :D

När det kommer till neutraliserande concealers, alltså de som är mer gula/gröna och rosa/orangea i tonen (läs mer om neutraliserare här), så gillar jag att lägga concealern först, eftersom att foundationen sedan kan hjälpa till att tona ner färgen lite, så att det inte blir för gult/grönt eller rosa/orangeat.

Däremot gillar jag att använda concealers som är beiga efter foundation. Anledningen till det är att efter jag lagt foundation så täcker ju den vissa saker, därför kanske man inte behöver lägga lika mycket concealer. Förstår ni hur jag menar? Dessutom så är risken för att concealern "sveps" bort med foundationpenseln ganska stor, då måset man ändå gå tillbaka och täcka igen.



Hoppas att ni förstod vad jag menade, annars är det bara att fråga! (gärna på blogresponse om ni inte har blogg)
bloglovin

Recension - Maybelline FIT me! + liten video

Tänkte nu sätta mig ner och skriva om Maybellines nya serie "FIT me!" som jag fått chansen att testa. Jag har förstått att ni är intresserade av att veta mer om produkterna, så ni ska inte behöva vänta längre :) Vi kör på alla produkter i ett och samma inlägg för att hålla det enkelt, i slutet av inläggen kan ni se en video där jag applicerar en bas med hjälp av FIT me!-produkter.

Foundation


"En flytande foundation som ger naturlig täckning och låter huden andas."

Åh vad jag gillar denna foundation! Den känns superlätt på huden och är lätt att arbeta in, resultatet blir naturlig och ser verkligen inte "spacklat" ut. Täckningen är inte så hög, utan vill du täcka finnar, rödhet och ringar under ögonen får du ta concealer till hjälp (dock ger jag den inte poängavdrag för det eftersom det är så olika från person till person, vissa kanske inte vill ha så hög täckning och då passar ju denna bra för dom, förstår ni?). Men den jämnar ut hudtonen och ger en fin lyster till huden. Foundationen innehåller SPF 18, vilket jag tycker är jättebra! Det är viktigt att skydda huden från solens strålar. Jag tycker också att den håller bra under dagen, vilket är ett stort plus! Kan nog säga att detta är en av dom bästa flytande foundations jag testat! Däremot har jag kikat runt lite på internet och läst om att den inte alls håller bra under dagen... Jag tror att det beror på vilken hudtyp man har! Själv är jag ganska torr men kan bli liite oljig på näsan under dagen. 139 kronor | ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 5/5!


Concealer


"Fit Me-concealern suddar ut ojämnheter hos huden utan att dölja hudens naturliga lyster."

Denna concealer lyckas täcka rödheter och finnar på min hud, men tyvärr är den inte tillräcklig för att täcka mina mörka ringar under ögonen. Nu är jag väldigt mörk under ögonen, så jag skulle gissa att den räcker för många andra, men jag vill ha mer täckning. Men som sagt, i övrigt är den bra och väldigt lättjobbad i och med att den är tunn i konsistensen vilket också gör att den inte ser kakig ut på huden. 99 kronor
| ♥ ♥ ♥ ♥ 4/5 (hade önskat liite bättre täckning)


Puder


"Den lätta formulan matchar hudtonen och ger ett naturligt resultat, så enkelt."

Jag gillar att detta puder finns i nästan lika många färger som foundations, då är det lätt att välja ut sin rätta färg efter foundation. Puderpuffen som följer med känns plastig, så den undviker jag att använda. I övrigt är puderdosan supertrevlig, med en stor och bra spegel. Pudret fungerar jättebra tillsammans med foundationen, kan inte riktigt komma på något som är dåligt med det! 129 kronor | ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 5/5!


Rouge


"Fit Me Blush smälter in i huden, för ett mjukt och naturligt färgresultat som håller länge."

Jag har rougen i färgerna "Medium Nude" och "Light Peach"och jag ääälskar dom båda! När man swatchar dessa rouge är de lätt att bli besviken, för på fingret blir det inte så mycket färg och det är inte så pigmenterat. Men jag måste säga att rouge som är för pigmenterade är inte roliga att jobba med! Så jag tycker att dessa är precis lagom för naturliga vardagssminkningar, då lägger jag dom med en fluffig pensel och resultatet blir fint! Dom är så himla lätta att jobba med! Gillar dom massor. Den lilla borsten som följer med är dock inget att ha. 109 kronor | ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 5/5!



Och en liten video där jag lägger basen med FIT me!-produkter!
bloglovin




RSS 2.0
Bejeweled 160 x 600