Nyårspanik?

Har ni fortfarande inte bestämt er för hur ni ska sminka er ikväll? Bra, då är vi två, haha! Nejmen jag ska nog köra på en mer diskret sminkning, ska fira med familj + vänner på landet så det blir inget dunderfest direkt. Men för er som vill köra på med lite extra glitter och glamour så har jag fixat en liten tutorial! Den är faktiskt inte särskillt svår, bara man är nogrann! Ingen krånglig eyeliner eller så :) Den passar till allt! Hoppas att ni gillar det!

Sminktutorial - Nyårssotning


Du behöver detta: (har numrerat efter ordningen jag använder dom i) Ta det du har hemma!
1. Primer - Jag använder High Tech Lighter i färgen "Platina" från MUS som tar fram pigmenten allra bäst och håller skuggan på plats hela natten lång.
2. Ljus, skimrig skugga - Jag använder "White Frost" från MAC.
3. Svart ögonskugga - Skimrig/matt är upp till dig! Jag använder eyedusten "Nightmare" från MUS som är matt med glitterpartiklar i, superfin!
4. Svart kajal - Jag använder "Indian Black" från Isadora, krämig och bra!
5&6. Glitter - Jag har glitter från Viva La Diva som jag använder tillsammans med Mixing Liquid från MUS, en vätska som fungerar som klister till glittret. Glittret ser vitt ut, men det blir mer grönt på. Ta den färg du gillar!
7. Lösögonfransar - Jag tycker att ytterfransar är finast! Mina kommer från Ardell, nummer 305.
8. Mascara - Ta din egen favorit! Jag använder här Niveas "Max Volume Twist"


Steg 1: Börja med att lägga primern/HTL över hela ögonlocket, ända upp till brynet, lägg även lite under ögat. Packa sedan på den ljusa skuggan från ögongloben upp till brynet, inte på ögonlocket.


Steg 2: Packa på ordentligt med svart skugga på ögonlocket, men inte ändå in i ögonvrån Använd en vanlig platt pensel eller en ögonskuggssvamp. Det ser konstigt ut men vi ska sudda upp skuggan så don't worry! ;) Anledningen till att vi la den vita skuggan ända ner till globlinjen är för att den svarta skuggan ska gå lättare att sudda upp.


Steg 3: Dags att sudda! Använd en mjuk och fluffig pensel för att få så fina övergångar som möjligt. Tycker du att det är svårt att jobba upp färgen? Ta då lite, lite, lite svart skugga på den fluffiga penseln. Om den svarta skuggan tappar sin intensitet så lägg på lite mer, men bara på locket för att undvika panda-effekten ;)


Steg 4: Använd kajalpennan till att måla i vattenlinjen och även lite under. Lägg lite av den svarta skuggan över (dock inte i vattenlinjen!!) med en liten pensel för att fixera och sudda sedan ut skarpa linjer med en ren, liten pensel. Ta även lite av den vita skuggan som vi använde tidigare och lägg längst in i ögonvrån för att ljusa upp.


Steg 5: Dags för glitter! Detta är såklart helt upp till var och en, men visst är det alltid kul med lite extra på nyår? :) Applicera glittret endast på ögonlocket. Till detta kan du använda en glittereyeliner om du inte äger något glitter.


Steg 6: På med lösfransar och mascara. KLART!


Till de ganska glammiga ögonen tycker jag personligen att det passar bäst med neutrala läppar och bara lite, lite färg på kinderna. Men det är såklart upp till dig själv, vad du gillar bäst! :)

Jag hoppas verkligen att ni gillade detta och att ni fått någon inspration och förhoppningsvis även tips! Uppskattar ni detta kommer det kanske upp fler tutorials snart! Sist men inte minst... GOTT NYTT ÅR! ♥
bloglovin

Vilka penslar ska jag starta med?

Om du nyligen blivit intresserad av att sminka dig och vill veta vilka penslar du bör skaffa till att börja med så har jag satt ihop en liten guide till er! Har du dehär penslarna kan du komma väldigt långt och göra många fina sminkningar! Fotade mina egna penslar för jag tänkte att det kanske är lite roligare än att ta bilder från internet, vissa av dom är lite slitna, haha, men det får ni stå ut med! Alla penslar finns såklart att hitta i olika prisklasser och kom ihåg att dyrast är inte alltid bäst!

Penslar till ansiktet


Foundationpensel - Foundation går såklart att lägga med fingrar, men vill man ha ett riktigt fint och jämnt resultat så är en foundationpensel att rekommendera! Den är också mer hygienisk än en svamp och har en längre livslängd. Min kommer från Make Up Store och kostar 295 kronor, jag älskar den!


Concealerpensel - Ett måste om man lätt och effektivt vill täcka små finnar och plitor. På större områden funkar det att använda fingret så det räcker med attbhaen liten pensel. Min kommer från ELF och den kostar knappa 40 kronor, en riktigt bra pensel till ett ännu bättre pris!


Puderborste - En stor och härlig puderborste är riktigt bra att ha om man vill få pudret att lägga sig jämnt och fint i hela ansiktet. Denna använder jag till både löspuder och solpuder, den är så otroligt mjuk och fluffig så det blir ett riktigt flawless resultat! Den kommer från Ecotools och kostar 120 kronor.


Rougeborste - En av mina absoluta favoritborstar är denna rougeborsten från ZTIZ! Den har den perfekta storleken, den är mjuk och den är snedställd, vilket jag föredrar när jag ska lägga rouge. Jag hittade denna på Dollarstore och jag gav i alla fall inte mer än 50 kronor för den. Det enda tråkiga är att den inte går att få tag på på så många ställen, jag har i alla fall inte sett den någon annan stans.


Penslar till ögonen


Ögonskuggspensel - En helt vanlig, platt pensel är bra att ha när du ska packa på skugga på ögonlocket. Den jag har kommer från KICKS och den är varken för hård eller för mjuk. Sådana här penslar finns typ överallt - det är bara att hitta en som passar dig bra! Den här kostar 85 kronor.


Fluffig pensel - För att få till snygga övergångar måste du ha en fluffig pensel som kan sudda upp och ihop färger. Min kommer från Mary Kay och den fick jag med i ett set med 4 olika penslar och tyvärr kan jag inte hitta någonstans om den finns att köpa för sig.


Snedställd liten pensel - Här är en annan favorit eftersom den har så många användningsområden! Jag använder den mest till att fylla i ögonbrynen, men man kan också använda den till att komma åt med skugga i ögonvrån, måla eyeliner och till att lägga skugga under ögat. Ett måste för mig helt enkelt! Min kommer från Make Up Store och kostar 150 kronor.


Eyelinerpensel - Sist men inte minst har vi såklart eyelinerpenseln. Även om du inte använder cakeeyeliner så är det bra att ha en sådan här eftersom att du kan med hjälp av vatten och en ögonskugga blanda till en eyeliner! Vill du ha en lila eyeliner är det bara att ta en lila ögonskugga och blanda med vatten. Det bästa är att ha en väldigt tunn pensel, så att man kan få till de där tunna, skarpa linjerna. Den jag använder kommer från Make Up Store och kostar 85 kronor.


Jag hoppas att detta var till någon hjälp! :)
bloglovin

Hemklickat!


Nu har jag äntligen lagt in en beställning hos Tikei! Har velat testa deras mineralfoundation hur länge som helst, och nu ska jag äntligen få göra det! De har ett kit där man får två stora (9 grams) Foundation-/Veil-/Primer-burkar + Ultimate Kabuki/Ultimate Powder/Retractable Kabuki/Flat Top ingår för 350 kr, istället för 417 kr. Hur bra som helst ju! Min all-time-favorite skönhetsbloggare Helen har bland många andra lovordat Tikei's produkter och då har bara shoppingfingrarna kliat mer och mer! Jag kommer skriva mer om produkterna när jag testat dom ordentligt!

Nu undrar jag såklart, har du provat Tikei's foundation? Vad tyckte du?
bloglovin

Vilka färger framhäver bruna ögon?

Tänkte i 3 inlägg framöver visa er vilka färger som passar till bruna, blåa samt gröna ögon så nu kör vi då inlägg nummer 1: bruna ögon! Brunögda människor passar faktiskt i alla färger, speciellt de som går i lite kallare toner. Men dom passar lite extra bra i blått och grönt, så jag fixade ihop ett litet kollage med inspo för er brunisar!


Ögonbildskällor: PH1 unknown, PH2 stylestation, PH3 unknown
bloglovin

Håll dina penslar rena!

Ni vet nog alla att det är viktigt att tvätta sina penslar med jämna mellanrum - speciellt penslar som du använder till flytande och kletiga produkter eftersom bakterier trivs extra bra i dom. Men vem orkar stå och tvätta sina foundation- och concealerpenslar efter varje användning med tvål och vatten, och sen låta dom torka i en evighet? Nej, inte jag i alla fall! Därför använder jag "Spray Cleaner" från KICKS. Det är busenkelt, bara att spraya lite lätt på penseln och sen torka av den på ett papper/en handduk.

Men man måste komma ihåg att det fortfarande är viktigt att tvätta penslarna med tvål och vatten (helst en gång i veckan), för det kan fortfarande finnas kvar smuts i penseln som Spray Cleanern inte tar bort, men detta är ett bra alternativ till penslarnas dagliga hygien!


Spray Cleaner finns på KICKS och kostar ca 60 kronor.
bloglovin

Favoritprodukt

Bild från Victoria's Secrets hemsida

 

Ska jag vara ärlig är jag inte mycket för läppglans, gillar mer att bara ha försvarets hudsalva på läpparna. Men ibland är det så klart kul att glossa till det och då är mitt absoluta favoritläppglans Beauty Rush från Victroria's Secret. Dom är precis lagomt kladdiga och håller länge. Det enda negativa är att det inte finns att köpa över disk här i Sverige, men bekkas.se säljer en del VS produkter.

 

Har ni provat VS läppglans? Vad tycker ni om dom?

 


bloglovin

Sminkskolan: neutralizer

En neutralizer är en produkt som med hjälp av kontrastfärger täcker över t.ex. röda partier och mörka ringar under ögon. Istället för att behöva lägga ett tjockt lager med en vanlig beige concealer för att täcka kan man använda en neutralizer som neutraliserar det man vill täcka över, då behövs bara en liten mängd produkt.

Det finns även olika typer av neutralizer, både i puderform och flytande form. Vill du ha en hög täckning på ett mindre område (t.ex. en finne) så är en flytande, riktigt tjock neutralizer ett alternativ, vill neutralizera rödhet på t.ex. kinder passar det bättre med en tunnare flytande, eftersom det är lättare att jobba på större ytor än en riktigt tjock.

Man använder huvudsakligen dessa två färger:

Gult/grönt - för att neutralisera röda partier, såsom finnar och rödhet runt näsa
Rosa/orange - för att neutraliser blå/lila partier t.ex. under ögonen eller för att täcka ytliga blodkärl

Det finns en mängd olika märken som säljer neautralizer, billiga varianter har b.la. Viva La Diva medan du kan hitta lite dyrare hon t.ex. Make Up Store. Själv så har jag tre olika varianter från MUS, här är dom:


Neutralizer Yellow - I tuben är det en gul neutralizer, den är ganska tunn i konsistensen och den använder jag på kinderna ibland när jag är lite rosig om dom. Man kan antingen använda den som den är eller blanda ut i foundationen om man tycker att den gula färgen blir för stark. 165 kr MUS
Cover All Mix - Ni har säkert hört talas om den här för den är omtyckt av många. Jag älskar den jag med! Den innehåller både gul och rosa neutralizer och om man tycker att de blir för starka i färgen kan man blanda ut med den beiga. Som ni ser så är den rosa helt slut eftersom det är den jag använder mest. 265 kr MUS
Easy Cover Blue - Köpte denna som kompliment när den rosa tog slut i CAM. Den är inte lika starkt rosa som den i CAM, men den har fortfarande en varm ton som går mot oranget så den funkar bra ändå! Den har lite krämigare konsistens än CAM och det gillar jag! 165 kr MUS
bloglovin

Ny beautyblogg!

Tycker att det finns alldeles för få läsvärda beautybloggar här i Sverige, håller ni inte med? Har därför bestämt mig för att starta en egen eftersom jag har ett stort intresse för smink och sånt. Här i min skönhetsblogg kommer ni att få enormt mycket tips, inspiration, produktrecensioner och en hel del annat skoj! Kommer inte blogga om något annat än skönhet, så är det det du är intresserad av så fortsätt besöka min blogg i framtiden!

 

 

Puss! ♥

 

bloglovin




RSS 2.0
Bejeweled 160 x 600